Gemeente Leiden

Blaaskapellen lokken parkeerders

Publicatiedatum: 16 april 2004

Het terrasseizoen wordt zaterdag muzikaal ingeluid! Boerenblaaskapellen maken muziek op de Leidse parkeerterreinen en promotieteams delen gratis kazoo's uit aan de parkeerder. Deze feestelijkheden vinden plaats in het kader van de parkeercampagne 'Plaats voor U'.

MILIEU EN BEHEER - Op zaterdag 17 april, van 12.00 tot 14.30 uur, zijn de teams en de orkesten te vinden op het parkeerterrein Molen de Valk en het parkeerterrein op de Garenmarkt. Om 14.30 lopen de blaaskapellen en de teams langs het (terras)centrum en de Korenbeursbrug.

De parkeercampagne Plaats voor U heeft onder andere als doel om aan bezoekers van Leiden duidelijk te maken wáár ze gemakkelijk kunnen parkeren. Elke maand organiseren de initiatiefnemers van de campagne een actie rond een Leids evenement.

Bezoekers van de Leidse binnenstad kunnen parkeren op een van de parkeerterreinen of in een van de garages rond het centrum. De parkeercampagne duurt tot 1 januari 2005. Meer informatie is te vinden op: www.leiden.nl/parkeren

Kazoo

De promotieteams delen deze maand gratis kazoos, ook wel zingende trom genoemd, uit. Dit zijn muziekinstrumentjes die vooral in de jazz en blues worden gebruikt. Met deze instrumentjes kunnen bezoekers van de Leidse parkeerterreinen muzikaal het nieuwe terrasseizoen inluiden.

Initiatiefnemers

De parkeercampagne is een initiatief van VVV Holland Rijnland, de Stadsgehoorzaal en de Schouwburg, de detailhandel, het Centrummanagement, Koninklijk Horeca Nederland, Museumgroep Leiden, de Stichting Stadsparkeerplan en de gemeente Leiden.

Deze pagina is gewijzigd op 15-04-2004