Politie Amsterdam-Amstelland

Getuigen gezocht: overval sigarenwinkel
17-4-2004. De recherche van district Noord is op zoek naar getuigen van de overval op een sigarenwinkel aan de Hagendoornweg die plaatsvond op donderdag 15 april.

Signalement

leeftijd tussen 20 en 25 jaar oud

lengte tussen 1.80 en 1.90 m

blanke huidskleur

slank postuur

sprak met Amsterdams accent

De man was gekleed in een zwarte jas en spijkerbroek. Mogelijk had hij een bodywarmer aan. Meent u de overvaller te herkennen aan de hand van het signalement neem dan contact op met de recherche district Noord via: (020) 559 2121.

---

Man verwondt vader en politieagent

17-4-2004. Zaterdagavond rond halfacht liep een politieagent een blauw oog op toen hij een 31-jarige man probeerde te helpen die vermoedelijk onder invloed was van drugs. De man wilde uit een raam springen. Zijn vader kon dit ternauwernood voorkomen en liep daarbij bij verwondingen op aan hoofd en hand.

De man had met vrienden wat gedronken in het Vondelpark. Vermoedelijk deed iemand daar 'iets' in zijn drankje. Toen hij thuis kwam ging de hij onmiddellijk uit zijn dak en wilde naar beneden springen. De man was buiten zinnen, een gearriveerde agent kreeg een klap op zijn oog. Het lukte de andere agenten de man onder controle te krijgen en naar een politiebureau over te brengen. Daar is de man behandeld door ambulancepersoneel. Hij is gearresteerd voor mishandeling van de politieman.
Overlast en gevaar door hennepkwekerijen
17-4-2004. Zaterdag kwamen brandweer en politie drie keer in actie omdat hennepkwekerijen voor overlast en gevaar zorgden. In twee gevallen (Rapenburg en de Kromme Mijdrechtstraat) ontstond er brand. Aan de Czaar Peterstraat zorgde een illegale binnentuin voor veel wateroverlast. Hier werd één arrestatie verricht. Man beroofd van camera: 2 arrestaties
17-4-2004. Zaterdagavond zijn twee mannen van 17 jaar gearresteerd die op de Overtoom een 25-jarige man hadden mishandeld en beroofd van zijn digitale camera.

Het slachtoffer liep rond tien uur met zijn vriendin over de Overtoom toen hij werd aangesproken door één van de mannen. Nadat deze een opmerking had gemaakt ontstond een handgemeen tussen de mannen. Omstanders wisten hem te ontzetten en probeerden de dader vast te houden. De man wist zich echter los te rukken sloeg het slachtoffer tegen de grond waarbij zijn camera uit zijn zak viel. Deze werd door de mannen meegenomen. De twee verdachten werden na een zoektocht in het Vondelpark aangehouden.

---

Messentrekker gearresteerd

17-4-2004. Zondagavond werd op het perron van het metrostation aan de Jan van Galenstraat een 18-jarige man gearresteerd die kort daarvoor in de metro een medepassagier met een mes had bewerkt. Het slachtoffer werd in een ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld en kon daarna naar huis.
Overval op café
17-4-2004. Zondagmorgen rond halftien werd een schoonmaker tijdens zijn werkzaamheden in een café in de Rijnstraat overvallen door drie gewapende mannen. De drie braken de gokkasten open en gingen er met de inhoud vandoor. Vervolgens stapten zij in een auto en verdwenen in onbekende richting. Politieagenten controleerden op de ringweg een auto die aan het opgegeven signalement voldeed. De inzittenden bleken echter niets met de overval te maken te hebben.
---

Twee verdachten gepakt na steekpartij

17-4-2004. In de nacht van zaterdag op zondag meldde zich bij het politiebureau aan de Waddenweg een 29-jarige man die gestoken was. Hij was in gezicht en rug geraakt en bloedde hevig. Hij werd naar een ziekenhuis vervoerd waar hij aan zijn verwondingen werd behandeld. Agenten arresteerden korte tijd later een 29-jarige vrouw en een 33-jarige man op verdenking van betrokkenheid bij dit gewelddadige incident. Een ruzie lag waarschijnlijk ten grondslag aan het incident.