KROLLER-MULLER MUSEUM

Detectives in Kröller-Müller Museum tijdens Museumweekend

Het Kröller-Müller Museum en het Nationale Park De Hoge Veluwe zijn dit jaar weer actief in het landelijke Museumweekend op zaterdag 17 en zondag 18 april. Voor kinderen en volwassenen is er dit weekend veel te beleven. Een mooie gelegenheid om te genieten van Park en museum voor de halve entreeprijs:6 euro voor volwassenen voor een kaartje voor Park en museum, 3 euro voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar en voor kinderen onder de 6 jaar gratis entree.

Het thema van het Museumweekend is 'De kunst van het vertellen'. Voor volwassenen is op zaterdag 17 april van 15.00 tot 16.00 uur een lezing van Cees Hilhorst over de kunstenaar Bart van der Leck. Titel van deze lezing is 'Bart van der Leck en Het Vlas van H.C. Andersen'. Een unieke bandopname uit 1957 waarop Bart van der Leck herinneringen ophaalt, maakt onderdeel uit van de lezing. In het museum wordt op dit moment hard gewerkt aan de inrichting van de tentoonstelling over deze kunstenaar, die tijdens het Museumweekend te zien is (tot en met 18 juli).

Voor kinderen hebben Park en museum iets spannends in petto. Zij worden uitgenodigd de museumdetective en de boswachters te helpen met het oplossen van een misdaad. Van 10 uur tot 16 uur staat (op beide dagen) de deur van het hoofdkantoor van de museumdetective open, in het Bezoekerscentrum én in het museum, voor hulpdetectives vanaf 4 jaar (begeleiding noodzakelijk). De kinderen worden door hem persoonlijk op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen en krijgen een compositietekening. Met deze tekening gaan ze op zoek naar de getuigen, die op verschillende plaatsen in het Park en de beeldentuin vertellen wat ze over het misdrijf weten. De aanwijzingen kunnen op de compositietekening worden ingekleurd. Als alle getuigen zijn gehoord en alle aanwijzingen verwerkt, kan de tekening weer worden ingeleverd. Onder de goede inzenders wordt een attentie verloot.

Informatie voor het publiek: www.kmm.nl en telefoon 0318-59 12 41.


----------------