Ingezonden persbericht


KUNST- EN ATELIERROUTE DOOR MAASSLUIS

Tijdens het Nationaal Museumweekend op 17 en 18 april, zetten de Maassluise Kunstenaars van 11.00 tot 17.00 uur hun atelierdeuren open, en/of exposeren zij hun werk op diverse locaties bij deelnemende winkeliers.

22ab87.gif

Op zaterdag 17 april om 10.00 uur zal de officiële opening van de Kunst- en Atelierroute worden verricht door burgemeester J.A. Karssen bij Van Kortenhof (zie deelnemer 5) waar ook de salonexpositie van de deelnemende kunstenaars zal worden gehouden.

Op een ontspannen manier kan men het hele weekend kennismaken met kunst in allerlei uitingsvormen. Het hele proces van idee en voorstudies, tot de realisatie van een werk, zullen de kunstenaars voor hun publiek inzichtelijk maken. Of het nu om een object of beeld gaat, collages, een foto of keramiek, grafiek of aquarel, schilderij of tekening, op alle adressen waar de kunstenaars hun atelier openzetten, kunt u binnenlopen. De toegang tot de ateliers, de deelnemende winkels en musea is gratis en uiteraard geheel vrijblijvend.

Zoek en Win 150 Euro

Op alle adressen kunt u de route beginnen en/of vervolgen. Een gratis affiche met duidelijke routebeschrijving is op alle genoemde adressen verkrijgbaar.

Bovendien zijn er wedstrijdformulieren waarop fragmenten van werk van de kunstenaars zijn afgebeeld, waarbij de kijker wordt gevraagd de juiste kunstenaar bij het afgebeelde werk te noemen. Een prijs van 150 euro wordt toegekend aan de inzender met de meeste juiste antwoorden. Deze prijs is naar keuze te besteden bij de deelnemende kunstenaars.

22abaa.gif


1. Poldermolen 11: Atelier Gerda Ploeg (alleen zondag).
2. IJsvogelstraat 2: Creatief Centrum Klei & Kleur: diverse kunstenaars en kinderwerkplaats keramiek.
3. Uiverlaan 2: Pieter Wiercx optiek (expositie).
4. Koningshoek Stadhuis: expositie 'Douanehuisje' tijdens kantooruren april/mei.
5. Heldringstraat 101: Van Kortenhof: officiële opening van de route op 17 april om 10.00 door burgemeester J.A. Karssen en salonexpositie van de deelnemende kunstenaars.
6. Industrieweg 80-84: Florifère Palet (demonstratie).
7. Kerkplein 5: Galerie Manon Lith.

8. Brouwerijstraat 1: (diverse kunstenaars in voormalig schoolgebouw).
9. Dr. Kuyperkade 25: (Diverse kunstenaars in voormalige Drukkerij).
10. Noordvliet 4: van Gilst (expositie).

11. Wip 2-3: Spijker (expositie).

12. Nieuwstraat: Galerie opent 4e kwartaal 2004.
13. Zuiddijk 16: Gemeentemuseum Maassluis (expositie Henk Fortuin).
14. Zuiddijk 88: atelier Friedie Kloen.

15. G.A. Brederolaan 34: atelier Rosita Schelb.

U kunt de route op elk adres beginnen en vervolgen. Een gratis affiche met duidelijke routebeschrijving is op alle genoemde adressen verkrijgbaar.

Meer info op de website: www.maassluisekunstenaars.com

__________________________________

Met vriendelijke groet,

Namens De Maassluise Kunstenaars

Henriette Faas

tel. 010 59 171 87

Mob. 06 143 55 433

info@maassluisekunstenaars.com

http://www.maassluisekunstenaars.com