Ingezonden persbericht


Nationaal Museumweekend 17-18 april
tijdens het Museumweekend is het museum geopend van 11 tot 18 uur. Gratis entree. Met onder meer lezingen van Jan Wolkers en Hendrik Driessen en een concert van Barbara Ellison.

Zie voor het volledige programma:
www.depont.nl www.wijhebbeneengoedverhaal.nl
www.museumweekend.nl

Film van Tacita Dean op het Kunstkanaal
zondag 18 april
De Pont wijdt voor het eerst een grote tentoonstelling aan Tacita Dean. In de expositie, die tot en met 16 mei loopt, is een aantal installaties en films uit de periode 1994-2004 te zien. Kunstkanaal toont in aansluiting één van haar films:

Bubble House
Film gebaseerd op het verhaal van een excentrieke Fransman, die op een van de Kaaimaneilanden een futuristisch huis wilde bouwen dat bestand zou zijn tegen de kracht van de tropische stormen. Regie Tacita Dean / 1999 / 7 minuten

Kunstkanaal:
In Amsterdam van 21.30 tot 23.00 uur (Salto A1)
Herh vrijdag van 23.00 tot 00.30 uur
In Rotterdam van 22.00 tot 23.30 uur (Rotterdam TV) Herh maandag van 23.00 tot 00.30 uur
In Den Haag van 12.30 tot 14.00 uur (Casema 54+) Herh zondag van 14.00 tot 15.30 uur
www.kunstkanaal.nl

Donderdag 22 april, 20.00 uur:
NBKS / De Pont gesprek met Jan Hein van Melis.
Jan Hein van Melis (1962) studeerde eind jaren tachtig af aan de kunstacademie in 's-Hertogenbosch. Hij is bekend met installaties en happenings - zoals de 7 meter hoge installatie 'De Zadeloverslagencampagne' in het Brabantse Provinciehuis - maar maakt ook monumentaal werk in opdracht. Naast het werk voor 'De Landereijen' in Gilze-Rijen, werd onlangs bijvoorbeeld zijn werk 'Rust U Even' in Raamsdonksveer onthuld. In zijn opdrachtgebonden werk orienteert hij zich vooral op de geschiedenis en de huidige situatie van een locatie. In zijn vrije werk spelen twee elementen een steeds terugkerende rol; de kleur Ral 2009 (oftewel verkeersoranje) en de dahlia. De dahlia is voor Van Melis een symbool van het alledaagse. Je komt de bloem aan het eind van de zomer overal tegen. In de winter zijn er alleen de knollen en vanaf het voorjaar ontpopt de knol zich tot een enorm gewas met vaak topzware bloemen. De dahlia is te zien in zijn tekeningen, objecten, keramiek, textiel, foto's en speciale dahliatuinen. Naast al deze werkzaamheden is Jan Hein van Melis ook nog directeur van o.a. Van Melis Gastronomie Mobiel 'De Werkplaats' en J.H.J. van Melis DahliaTuinen, terugkerende fenomenen bij onthullingen, openingen en manifestaties.

Entree 3 euro. Zaal open 19.30 uur.
www.depont.nl www.nbks.nl

Tentoonstellingen

Tacita Dean
Nog tm 16 mei

Dirk Braeckman
Additional Photos
tm 16 mei