Provincie Utrecht

Nieuwe uitgave: "Belastingoverzicht Utrechtse gemeenten 2004"

Persbericht

17-4-2004 - Hoeveel betalen de inwoners van de provincie Utrecht eigenlijk aan locale lasten? Wat brengt de gemeente bij hen in rekening voor de onroerend zaakbelasting (ozb), de reinigingsheffing en de rioolrechten? Vragen die worden beantwoord in een nieuwe uitgave van de provincie: het "Belastingoverzicht Utrechtse gemeenten 2004"

De provincie Utrecht loopt hiermee vooruit op de nota over de gemeentelijke begrotingen die altijd aan het einde van het jaar wordt gepresenteerd. Een belangrijke reden om dit belastingoverzicht nu al uit te brengen, is het verzoek van de gemeenten om op tijd te beschikken over actuele informatie over de locale belastingtarieven. De provincie wil met deze uitgave echter ook in de richting van het brede publiek een dienst bewijzen. Het belastingoverzicht laat forse verschillen zien in de tarieven die worden berekend door de Utrechtse gemeenten. Zo blijkt dat eigenaren van woningen in Abcoude in 2004 totaal 1.150,- euro betalen voor de ozb, reinigingsrechten en het rioolrecht. De goedkoopste gemeente is Vianen met 525 euro totale gemeentelijke lasten. In de uitgave wordt ook aandacht besteed aan de belastingdruk per huishouden en de stijging van deze fiscale belasting. Hieruit blijkt dat gemeenten met een relatief snelle groei van de belastingdruk zijn: Breukelen (+15%), De Bilt (+13%), Wijk bij Duurstede (+13%), Baarn (+13%) en Eemnes (+12%).

Gratis exemplaar
Het "Belastingoverzicht Utrechtse gemeenten" kan in digitale vorm hier gedownload worden > Gemeente belasting 2004 (Acrobat reader, 750 Kb) De publicatie is ook als rapport verkrijgbaar bij de provincie Utrecht. U kunt hiervoor contact opnemen met mw. M. Karssen, tel. 030 - 258 2228, e-mail verkoop@provincie-utrecht.nl

Laatst gewijzigd op 04/15/2004 11:32:27 AM. Paginabeheer: Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl