Amsterdam Oud Zuid


Feestelijke opening speelterreintje Banstraat

Op zaterdag 17 april om 10.35 uur opent wijkwethouder Museumkwartier, Laurien van den Hoven het vernieuwde speelterreintje aan de Banstraat. Zij doet dit samen met de dochter van een van de bewoners die het initiatief voor de vernieuwing heeft genomen.

Jarenlang is het terreintje aan de Banstraat, tussen de Obrechtkerk en de Sociale Dienst ongebruikt geweest. In 2003 is gekeken of het in 2004 bij wijze van proef opengesteld kan worden als speelplaats voor kleine kinderen. De voorwaarden werden besproken in een begeleidingscommissie bestaand de ouders van de kinderen, omwonenden, de wijkcoördinator, wijkbeheerder en buurtregisseur.

Het Dagelijks Bestuur stelde de voorwaarden vast. De ouders van de kinderen zorgen voor het dagelijkse beheer. Het stadsdeel is verantwoordelijk voor het onderhoud van het groen, de speeltoestellen en het gebruik van het speelterreintje. Het terreintje is bedoeld voor ouders met jonge kinderen die in de directe omgeving wonen. De proef wordt verder door de begeleidingscommissie begeleid.

Omwonenden worden samen met het Natuur & Milieuteam van WOC Vondelpark-Concertgebouwbuurt, de wijkbeheerder en een landschapsarchitecte betrokken bij een groenplan. De ouders van de kinderen hebben samen met de wijkbeheerder het speeltoestellenplan gemaakt. De proef met het speelterreintje duurt tot 1 oktober 2004, waarna er een evaluatie komt en het Dagelijks Bestuur een beslissing neemt over eventuele continuering.

Programma


* 10.35 uur openingstoespraak van Laurien van den Hoven
* 10.40 uur Isabelle van Karnebeek opent de glijbaan
* Daarna: spelen, schminken, drinken en snoepen terwijl een clown voor extra vermaak zorgt.