Politie Drenthe

Zaterdag 17-04-04

Emmen 17-04-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Met gestolen fiets aangehouden
ASSEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag tegen 1.00 uur zagen agenten een man op een fiets over de Zuidersingel rijden terwijl hij de hele weg nodig had. Toen hij aan de kant was gezet bleek deze 16-jarige Assenaar nogal dronken. Bovendien bleek de fiets waarop hij reed vorig jaar in Assen te zijn gestolen. De jongeman is ingesloten, nadat een arts een bloedproef van hem heeft genomen. De jongeman was te dronken om een ademtest af te leggen. In de loop van zaterdag, als hij voldoende ontnuchterd is, zal hij worden verhoord.

Alcohol in het verkeer
NORG - Vrijdagmiddag rond 17.45 uur trof de politie op het Oosteind een 61-jarige man uit Norg, rijdend in zijn brommobiel aan. Hij bleek flink gedronken te hebben en werd aangehouden. De man verzette zich hevig en moest geboeid worden afgevoerd. Aan het bureau legde hij een blaastest af, die uitkwam op 890, meer dan twee promille. Vervolgens kreeg de man een dagvaarding uitgereikt. Zijn brommobiel is, na overleg met het Openbaar Ministerie, in beslag genomen. MEPPEL - Vrijdagnacht rond 0.45 uur is een 36-jarige automobilist uit Nijeveen bekeurd nadat was vastgesteld dat hij onder invloed van alcohol met zijn auto over de Steenwijkerstraatweg had gereden. De hoeveelheid alcohol is bij de ademtest vastgesteld op 470, ruim 1 promille. De man kreeg een boete van 390 opgelegd. Iets later, even na 2.00 uur, zetten agenten een 27-jarige man uit Sambeek op de Heerengracht aan de kant, die daar met zijn auto tegen de gangbare verkeersstroom inreed. Ook deze man had gedronken. De blaastest kwam uit op 320, zon 0,75 promille. Deze bestuurder kreeg een boete van 300 opgelegd.

Gewapende winkeldief aangehouden
ASSEN - Vrijdagmiddag omstreeks 16.45 uur heeft de politie aan de Noordersingel een 41-jarige man uit Rotterdam aangehouden, die was betrapt bij de diefstal van een fles drank in een supermarkt in deze straat. De man had een groot mes in zijn binnenzak waarmee hij het winkelpersoneel bedreigde. Later deed hij hetzelfde bij de agenten. Het mes werd hem afgenomen en de man is overgebracht naar het bureau aan de Weiersstraat. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden na huiselijk geweld
HOOGEVEEN - Vrijdagavond is in de wijk Erflanden een 52-jarige man aangehouden nadat hij thuis zijn 50-jarige echtgenote had bedreigd. Deze zaak wordt volgens het protocol Huiselijk Geweld afgehandeld.

Lawaaimobilist bekeurd
WILHELMINAOORD - Vrijdagnacht rond 1.00 uur kreeg de politie klachten over geluidsoverlast in de Linthorst Homanstraat. Daar troffen agenten een personenauto aan met de portieren open en de radio op volle kracht. De eigenaar, een 19-jarige man uit Steenwijk, kreeg hiervoor een bekeuring en de autoradio moest direct worden uitgezet.

Man aangehouden na vernieling ruit
ZWARTEMEER - Vrijdagnacht tegen 5.00 uur kreeg de politie een melding dat een man ruiten vernielde aan het Tuindorp. Ter plekke bleek dat er bloempotten en bierflesjes tegen een woning waren gegooid en dat de dader er inmiddels vandoor was. Deze dader, een 24-jarige man uit Zwartemeer, is even later in zijn woning aangehouden. Tussen dader en aangever bestaan problemen die in de relatiesfeer liggen.

Aangehouden na belediging agenten
HOOGEVEEN - Vrijdagavond rond 21.30 uur is een 30-jarige man uit Hoogeveen aangehouden nadat hij politiemensen had beledigd. De beledigingen kosten hem uiteindelijk een boete van 220. De agenten reden in de Ericalaan en hoorden daar muziek waar de hele buurt van mee moest genieten. De veroorzaker van deze geluidsoverlast, die op het balkon van zijn woning stond, werd gesommeerd om de muziek zachter te zetten. Daarop kregen de agenten van de man allerlei beledigingen over zich heen en werden hen allerlei ziektes toegewenst. Vervolgens is de man in zijn woning aangehouden en naar het bureau gebracht. Daar kreeg hij na verhoor de boete opgelegd.

Ernest Zinsmeyer verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 8.00 uur. Tel. 0592-361127 of 06-22 66 2875.

info@politie-drenthe.nl