Politie Flevoland

Alcohol in verkeer(d)

Flevoland 17-04-2004 - In Flevoland heeft de politie vrijdag weer een aantal weggebruikers moeten bekeuren, omdat ze met teveel drank op deelnemer waren aan het verkeer.

In Lelystad werd aan De Griend vrijdagavond een 19-jarige bromfietser bekeurd. Zijn promillage: 1,4. Ook droeg hij geen helm, was de brommer niet verzekerd en was het vermogen niet in orde. Daarom werd de bromfiets in beslag genomen.

Zaterdagochtend vroeg kregen agenten melding van een aanrijding met letsel op de A6, eenmaal gearriveerd was er een auto in de berm geraakt, maar was er geen sprake van gewonden. Het bleek uiteindelijk om twee auto's te gaan, die bestuurd werden door een 25-jarige man uit Lelystad en een 24-jarige Amsterdammer. Hun rijgedrag (volgens een getuige) en het feit dat ze alcohol genuttigd hadden, is blijkbaar de oorzaak geweest van het ongeval. Het duo werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Almere. Hun promillage was nog niet bekend, wel dat ze na blazen onder invloed van alcohol bleken te zijn.

Aan de Vogezen in Emmeloord werd vrijdagnacht een 43-jarige Emmeloorder aangehouden. Zijn promillage 0,7. Goed voor een boete. Na verhoor en een ademanalyse werd hij weer heengezonden.

Op Urk aan de Dormakade zagen agenten vrijdagavond laat een 19-jarige Urker rijden. Hij blies een A en bleek na een analyse van de adem op het bureau een promillage te hebben van 0.8. In de wetenschap dat hij een boete tegemoet kan zien, werd hij heengezonden.