Politie Groningen

Persberichten zaterdag 17 april 2004

Provincie Groningen 17-04-2004 -

Winschoten: aanhoudingen op verdenking van vernieling
De politie hield vrijdagnacht twee mannen uit Midwolda, 18 en 25 jaar, aan op het Burg. Schonfeldplein in Winschoten op verdenking van het ingooien van een ruit van een appartement. Een getuige wees de politie de mannen aan die voor het afleggen van een verklaring naar het bureau werden gebracht. Een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Westerlee: inbreker aangehouden
Na een melding vrijdagnacht ging de politie op zoek naar een man die had ingebroken in een woning aan de Essenlaan in Westerlee. Na een zoektocht waarbij ook een politiehond werd ingezet kon een 35-jarige man uit Westerlee worden aangehouden. Hij trachtte nog weg te vluchten maar liep zich vast bij een schutting. De man is ingesloten voor nader verhoor.

Sappemeer: man (24) voor mishandeling opgepakt
In een horecagelegenheid aan de Noorderstraat in Sappemeer hield de politie vrijdagnacht een 24-jarige man uit Hoogezand aan op verdenking van mishandeling van een 20-jarige man uit Sappemeer. Uit verklaringen bleek de Hoogezandster de andere man een vuistslag in het gezicht gegeven te hebben. Het slachtoffer werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte is ingesloten voor nader verhoor.

Oude Pekela: twee mannen aangehouden voor inbraak
Na een inbraak melding bij een supermarkt aan de Helling in Oude Pekela vrijdagnacht, spraken de agenten een getuige die meldde dat twee mannen met een stoeptegel een toegangsdeur hadden geforceerd. Ze gingen weg met twee kratten bier. De kratten werden in een bossage in de omgeving aangetroffen. De politie vatte post en na enige tijd kwamen twee 18-jarige mannen uit Oude Pekela de kratten ophalen. Ze werden aangehouden en vastgezet voor nader verhoor.

Hoogezand: storing spoorbomen
De politie kreeg vrijdagavond meldingen dat bij verschillende spoorwegovergangen in Hoogezand de spoorbomen niet functioneerden. Dit bleek inderdaad het geval. Bij de spoorwegovergang op de Kerkstraat werd de politie zeer verdienstelijk geassisteerd door enkele buurtbewoners. Zo leverde een bewoner een aantal plankjes waarmee de spoorbomen omhoog bleven staan. De man was nog in het bezit van de planken die hij in het verleden meerdere malen heeft ingezet bij storingen van de bomen. De oorzaak van de storing vrijdagavond bleek een stroomstoring die werd verholpen door Essent.

Veendam: aanhangercontrole
In Veendam werd vrijdagochtend in met name het gebied van het industrieterrein gecontroleerd op het gebruik van aanhangers. Er werden in totaal 11 bekeuringen uitgedeeld. Onder andere voor slechte remlichten, overbelading, kans op vallende lading en kentekenplaat.

Winschoten: buurtbewoner (46) voor bedreiging aangehouden Een 46-jarige man uit Winschoten is vrijdagmiddag bij zijn woning in de Torenstraat aangehouden voor bedreiging van een buurtbewoner. Volgens verklaringen heeft de man gedreigd met een mes en een handbijl. Bij de komst van de politie was de man nog ontstoken in razernij en werd hij geboeid naar het bureau gebracht en ingesloten. De politie stelt een ander onderzoek in naar de toedracht van de bedreiging.

Ten Post: alcomobilist moet nog zitten
Op de Oldenhuisstraat in Ten Post werd vrijdagnacht een 46-jarige automobilist uit dat dorp gecontroleerd op het rijden onder invloed. Hij blies op het bureau een promillage van 0.8. Omdat het niet de eerste keer was dat de man met drank achter het stuur was betrapt werd zijn rijbewijs ingevorderd. Verder bleek hij nog een veelheid aan geldboetes te hebben openstaan en een celstraf van 31 dagen. Hij is overgedragen aan justitie.

Noordhorn: twee jongens (15) aangehouden voor vernielingen De politie hield vrijdagnacht twee jongens aan van 15 jaar uit Zuidhorn en Assen op verdenking van meerdere vernielingen in de omgeving van de Rijksstraatweg. Zo werd geconstateerd dat een tuinbeeld was vernield, een vogelhuisje was omgegooid en een plantenbak omver getrokken. De jongens werden na een eerste verhoor overgedragen aan een van de ouders. Zij gaven aan volledig met het verdere onderzoek mee te werken en eventuele schade te willen vergoeden.

Leek: man (20) naar bureau voor mishandeling
De politie werd vrijdagavond gewaarschuwd door de eigenaar van een bedrijf aan het Industriepark in Leek dat hij mishandeld was door een 20-jarige man uit Roden. De bedrijfseigenaar had een hoofdwond opgelopen en de 20-jarige verdachte werd aangehouden. Hij is ingesloten voor nader verhoor en krijgt een proces-verbaal.

Delfzijl: bewoners houden inbreker aan
Bewoners en een huismeester van een flat aan de Kustweg in Delfzijl hielden vrijdagmiddag een 29-jarige man uit Delfzijl aan die had ingebroken in meerdere woningen in de flat. De inbreker had zich bij een inbraak poging verwond aan zijn hand. Bij zijn fouillering trof de politie meerdere inbrekersgereedschappen bij de verdachte aan. Ook had hij sieraden en een bankpasje bij zich. Hij is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Snelheidscontroles
Op de N361 bij Wehe den Hoorn werd vrijdagmiddag van 1020 voertuigen de snelheid gemeten. Er reden 36 sneller dan de limiet van 80 km per uur. Hoogste overtreder 100 km per uur. In Loppersum werd met een lasergun van de 40 gecontroleerde voertuigen op de Wijmersweg (50 km) er 7 betrapt op een snelheidsovertreding. Hoogste snelheid 80 km per uur. Op de Blijhamsterweg (80 km) in Bellingwolde werden met de lasergun 168 voertuigen gemeten. 4 overtredingen. Hoogste snelheid 117 km per uur. Een radarsnelheidscontrole werd vrijdagmiddag gehouden op Hoofdweg in Scharmer. 6 overtredingen van de 112 gemeten voertuigen. Hoogste snelheid 91 km per uur, limiet 60 km per uur.