Politie Flevoland

Brandjes

Dronten/Almere 17-04-2004 - In Ketelhaven (Dronten) en in Almere Stad-Oost was er vrijdag sprake van een brand, waarbij de politie voor assistentie werd ingeschakeld.

In Dronten aande Colijnweg kregen agenten vrijdagmiddag de melding dat er brand zou zijn bij een mestdrogerij. Eenmaal aangekomen was niet duidelijk waar het vuur zich bevond, de brandweer deed vervolgens onderzoek. Na enige tijd werd de rookontwikkeling erger en zou er sprake zijn dat de brand zich verder zou ontwikkelen. In verband met de veiligheid zette agenten vervolgens de toerit naar de drogerij af, de brandweer had na een uur de brand onder controle. Het is niet bekend of er schadelijke stoffen zijn vrijgekomen.

In Almere werd vrijdagavond melding gedaan van een woningbrand aan de Kapitein de Langestraat. Mogelijk zouden er kinderen in het pand aanwezig zijn. Eenmaal ter plaatse waren de vier kinderen, waaronder een baby die voor de zekerheid naar het Flevoziekenhuis werd gebracht, al uit het huis gehaald door omstanders. De oorzaak is een oververhit pannetje melk, de woning liep de nodige rookschade op.