3 e persbericht van vrijdag 16 april 2004

Eindhoven 17-04-2004 - Berichten uit de regio

Heeze: Snelheidscontrole

Vrijdagmorgen tussen 10.10 uur en 12.15 uur is er op de Muggenberg een snelheidscontrole gehouden. 130 van de 604 voertuigen reden er harder dan 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/u.

Van 14.50 uur tot 17.00 uur is er gecontroleerd op snelheid op de Meemortel in Budel. 154 bestuurders reden er harder dan 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 110 km/u.

Eindhoven: Aanhoudingen na diefstal uit een winkel

Vrijdagmiddag om 14.40 uur is op de Willem de Zwijgerweg een 41-jarige Eindhovenaar aangehouden. Kort erna om 14.59 uur is op het Franz Leharplein een 38-jarige Eindhovenaar aangehouden. Zij worden verdacht van een winkeldiefstal en waren, bij hun aanhouding, nog in het bezit van kleding ter waarde van 137 euro. Een politieman zag de beide verdachten, kort na de diefstal, fietsen met kleding waar de labels en de kleerhangers nog aan zaten, en zette direct lopend de achtervolging in. Onderweg kreeg hij van een behulpzame burger een fiets aangeboden waardoor een van de beide verdachten kort hierop kon worden aangehouden. Even later werd de tweede verdachte, op grond van het signalement, aangehouden. De mannen komen voor op de lijst van veelplegers en zijn voor onderzoek in verzekering gesteld. De kleding is inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Eindhoven: Aanhouding na schieten met een luchtbuks

Twee 17-jarige Eindhovenaren zijn vrijdagmiddag om 17.15 uur op de Zeelsterstraat aangehouden. De jongens worden ervan verdacht kort ervoor een automobilist met een luchtbuks te hebben beschoten waardoor de man licht gewond werd onder zijn oog. Hij kon na behandeling zijn weg vervolgen. De beide verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Verdachte aangehouden

Op de Kasteel Traverse is vrijdagmiddag om 15.45 uur een 43-jarige Helmonder aangehouden. De man werd gezocht en moest nog 70 dagen gevangenisstraf uitzitten. Bij zijn aanhouding bleek hij ook nog in het bezit te zijn van 21 bolletjes heroïne. De verdachte is ingesloten en de drugs zijn inbeslaggenomen.