Utrecht stad, 12.45 uur

Utrecht 17-04-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Straatroof

UTRECHT Een 23-jarige inwoner uit Veenendaal is vrijdagavond rond 23.00 uur met geweld beroofd van zijn tas en jas. De Veenendaler liep vanaf de Amerikalaan de Columbuslaan op, toen hij plotseling van achter werd aangevallen door twee onbekend gebleven mannen. De man kreeg een harde duw, waarna hij op de grond belandde. Zijn tas werd weg gerukt en zijn jas werd ook uitgetrokken, waarna de twee verdachten er in onbekende richting vandoor gingen. De politie stelt een onderzoek in.

Alcoholcontrole

UTRECHT Een 25-jarige Utrechter is zaterdagochtend rond 00.15 uur aangehouden op de Oudegracht voor het rijden onder invloed. Agenten zagen de Utrechter op zijn snorfiets rijden met zeer hoge snelheid. Zij besloten hem te onderwerpen aan een blaastest waaruit bleek dat hij teveel gedronken had. Hierop werd hij aangehouden. Op het politiebureau bleek hij 570 ug/l in zijn lichaam te hebben. Zijn bromfietscertificaat werd ingevorderd en proces verbaal werd opgemaakt.

Een 47-jarige automobiliste uit Utrecht werd op de Lauwerecht betrapt op het rijden onder invloed. Surveillerende agenten onderwierpen de vrouw aan een blaastest waaruit bleek dat ze teveel gedronken had (795 ug/l). Hierop werd zij aangehouden. Proces verbaal is opgemaakt en haar rijbewijs is ingevorderd.

Geldslikker

UTRECHT Een 38-jarige man uit Utrecht is vrijdagavond twee keer aangehouden op verdenking van diefstal. De eerste keer werd de man rond 19.15 uur aangehouden in een winkel aan het Hof van Sint Jan, waar hij een biertap had weggenomen. Bij zijn aanhouding werd de man erg vervelend en agressief en uitte bedreigingen naar de agenten. Hij werd geboeid overgebracht naar het politiebureau. Hier werd proces verbaal opgemaakt.

Rond 23.00 uur werd dezelfde man door taxichauffeurs op het Neude aangehouden nadat hij even daarvoor wederom gestolen had. Ditmaal had hij bij een horecagelegenheid aan de Schoutenstraat geld weggenomen wat klanten even daarvoor op tafel hadden achtergelaten. Toen hij ervandoor ging met het personeel van het bedrijf op zijn hielen, hielden taxichauffeurs hem aan. Op dat moment stopte de man het geld in zijn mond en slikte het door. Hij werd door agenten aangehouden en ingesloten op het politiebureau.

Baldadigheid

UTRECHT Een 36-jarige Utrechter is vrijdagavond rond 19.40 uur aangehouden voor openbare dronkenschap en baldadigheid. Een motoragent had zijn motor op de Voorstraat geparkeerd omdat hij bij een melding was, toen hij erop werd geattendeerd dat de man op zijn motor was gaan zitten. De Utrechter schreeuwde en deed of hij aan het crossen was, waarop leek dat de motor zou gaan vallen. De agent sommeerde de man van de motor te komen, wat hij niet deed. Met behulp van een andere agent werd de man van de motor gehaald. Hij bleef hard schreeuwen en zich agressief gedragen. Hij werd geboeid overgebracht naar het politiebureau waar hij twee bekeuringen kreeg. Eén voor openbare dronkenschap en één voor baldadigheid.

Diefstal mobiele telefoon

UTRECHT Op de Asch van Wijkckskade zijn vrijdagmiddag rond 16.10 uur vier jongens aangehouden op verdenking van diefstal van een mobiele telefoon van een 19-jarige inwoner van Bunnik. Surveillerende agenten werden door omstanders attent gemaakt op het viertal dat ruzie stond te maken met de eigenaar van de telefoon die aangaf dat zij zojuist zijn telefoon gestolen hadden.

Omdat het viertal elkaar beschuldigde en niet direct duidelijk werd wie een aandeel in de diefstal had, werden drie Utrechters van 21, 16 en 14 jaar en een 14-jarige jongen uit Culemborg aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Van de minderjarige verdachten werden de ouders ingelicht. Op het politiebureau werden uiteindelijk de twee 14-jarigen heengezonden. Tegen de andere twee werd proces verbaal opgemaakt.