Eemland zuid, 12.50 uur

Utrecht 17-04-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Aanhouding voor belediging

AMERSFOORT In de nacht van vrijdag op zaterdag is rond 02.10 uur een 21-jarige man uit Amersfoort aangehouden voor belediging. De man schold op de Varkensmarkt twee politieagenten uit. Hij werd op zijn gedrag aangesproken en liep vervolgens weg. Omdat de Amersfoorter de agenten bleef uitschelden besloten zij hem aan te houden. Dit zag hij niet zitten en rende via de Langestraat de Utrechtsestraat in waar de agenten hem te pakken kregen. De man was het niet eens met zijn aanhouding en verzette zich. De agenten moesten de man met gepaste dwang aanhouden. De Amersfoorter is overgebracht naar het politiebureau.

Veeschuur uitgebrand

STOUTENBURG Vrijdagmiddag rond 14.30 uur is op de Ruifweg in een veeschuur uitslaande brand ontstaan. De brand werd veroorzaakt omdat men buiten aan het slijpen was en er vonken oversprongen naar de schuur. Diverse voertuigen van de brandweer hebben de brand geblust. De schuur brandde gedeeltelijk uit. Ruim 100 geiten die zich in de schuur bevonden, zijn door de vlammen om het leven gekomen.

Hennepkwekerij opgerold

AMERSFOORT Vrijdagmiddag rond 14.20 uur is aan de Nicolaas Pienemanstraat een hennepkwekerij opgerold. Daarbij is een 46-jarige inwoner van Aalsmeer aangehouden. De politie had sterke aanwijzingen dat er in de woning hennep gekweekt werd en nam een kijkje. In totaal werden 1.560 hennepplanten aangetroffen. Ook werd geconstateerd dat er illegaal stroom werd afgetapt. De kwekerij is ontmanteld en goederen zijn in beslag genomen.

Ongeval letsel

AMERSFOORT Een 12-jarig meisje uit Amersfoort wilde vrijdagmiddag rond 13.45 uur op haar fiets via het Masker de Laan der Hoven inrijden. Hierbij zag zij vermoedelijk een personenauto die kwam aanrijden over het hoofd. Zij fietste tegen de recht kant van de auto aan. Het meisje klaagde over pijn in haar knie en is met de ambulance voor controle naar het Lichtenberg ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto, een 32-jarige man uit Amersfoort, raakte niet gewond. Wel is er lakschade aan de auto ontstaan.