Rijn & Venen, 12.50 uur

Utrecht 17-04-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Onder invloed

MONTFORT Een 20-jarige automobilist uit Woerden is vrijdagochtend rond 04.00 uur zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij betrapt werd op het rijden onder invloed. De man werd op de Stadhouderslaan staande gehouden door agenten en onderworpen aan een blaastest. Hierop werd hij aangehouden en op het politiebureau bleek de uitslag van de ademanalyse 690 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er is proces verbaal opgemaakt.

Op de Doornhoecklaan in Maarssen werd een 51-jarige inwoner van die plaats op vrijdagavond rond 22.10 uur betrapt op het rijden onder invloed. Op het politiebureau bleek niet alleen dat zijn uitslag 725 ug/l was, maar ook dat hij al jaren met een verlopen rijbewijs reed. De man moet zich voor de rechter verantwoorden.

Verkeerscontroles

MONTFOORT Op de Provincialeweg heeft de politie vrijdagavond tussen 19.30 en 20.15 uur een gordelcontrole gehouden. Er werden twee bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel.

Op de Slotlaan werd vrijdagmiddag gecontroleerd op het rijden in verboden richting. Tussen 17.00 en 17.30 uur werden drie bekeuringen uitgeschreven.

Op de Amsterdamse slag in Maarssen werd vrijdagavond rond 20.10 uur een 34-jarige inwoner van die plaats aangehouden. Agenten zagen dat de man, rijdend in zijn auto, niet handsfree belde. Toen zij hem hiervoor bekeurden, rook de adem van de man naar alcohol. Uit de blaastest bleek dat hij teveel gedronken had (280 ug/l). Er is proces verbaal opgemaakt.