Politie Twente

Persberichten Politie Twente 17 april 2004

Ageeth Doldersum: 053-4555588

Brand in woning

Op tweede verdieping van een flatgebouw ontstond brand in een woning

Enschede

Zaterdag 17 april werd omstreeks 01.00 uur een uitslaande brand gemeld in een woning op de 2e verdieping van een flat aan de Korenstraat in Enschede. De bewoners waren in de flat aanwezig en ontdekten de brand, die vermoedelijk in de woonkamer is ontstaan. Brandweer en politie waren snel ter plaatse, waarna de brandweer de brand bluste en omstreeks 01.30 uur het sein "brand meester" gaf. De brandweer kon niet voorkomen dat de desbetreffende woning geheel uitbrandde. Een paar omliggende woningen in het flatgebouw liepen rookschade op. (bps: 04-047146)

Rijden onder invloed

Politie houdt meerdere autobestuurders aan wegens het rijden onder invloed van alcohol

Vroomshoop/Almelo

Vrijdagavond 16 april werd op het Oranjeplein in Vroomshoop om ongeveer 14.30 uur een 46-jarige automobilist uit Vroomshoop gecontroleerd. Omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed van alcohol verkeerde, werd hij aangehouden. Ademanalyse gaf een uitslag van 2.31 promille. Zijn rijbewijs bleek een tijd geleden reeds ongeldig te zijn verklaard. Zowel voor het rijden onder invloed als het rijden zonder geldig rijbewijs wordt proces-verbaal opgemaakt. De auto van de 46-jarige man werd in beslag genomen. (04-046835)

Zaterdag 17 april omstreeks 04.00 uur controleerden politieagenten een 35-jarige automobilist uit Almelo op de Henriette Roland Holstlaan in Almelo, nadat zij hadden gezien dat hij slingerend over de weg reed. Een blaastest wees uit dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde, waarop hij werd aangehouden. De 35-jarige man weigerde mee te werken aan een ademanalyse, waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. Bij navraag bleek zijn rijbewijs echter reeds eerder ingenomen te zijn. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-047184)

Aanhouding wegens vernieling

Man vernielt ruit van woning en wordt door de politie aangehouden

Almelo

De politie hield vrijdag 16 april omstreeks 21.10 uur aan de Zwaluwenstraat in Almelo een 46-jarige man uit Almelo aan. De man had even daarvoor tijdens een woordenwisseling met een van de buurtbewoners de ruit van diens woning aan de Zwaluwenstraat vernield. De bewoner van de desbetreffende woning, een 36-jarige vrouw, deed aangifte. Tijdens verhoor aan het politiebureau bekende de verdachte de ruit te hebben vernield. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-047045)

Aanhouding na aanrijding onder invloed van alcohol

Man veroorzaakt aanrijding en blijkt onder invloed van alcohol te zijn

Enschede

Surveillerende politieagenten werden zaterdag 17 april omstreeks 01.15 uur door een voorbijganger aangesproken, die hun vertelde dat een bestuurder van een auto aan de Wenninkgaarde in Enschede even daarvoor bij het wegrijden een geparkeerd staande auto had aangereden. De bestuurder was zichtbaar dronken geweest. De agenten gingen naar genoemde locatie en troffen daar de verdachte, een 49-jarige man uit Enschede, en hielden hem aan. Ademanalyse op het politiebureau gaf een uitslag van 1,95 promille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd, proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-047136)

Aanhouding wegens mishandeling

Man deelt klappen uit en wordt door de politie aangehouden

Enschede

Zaterdag 17 april zagen surveillerende politieagenten omstreeks 02.45 uur dat enkele personen onenigheid met elkaar hadden aan de Oude Markt in Enschede. De agenten liepen op de groep af en zagen een man met een bebloed gezicht. Hij, een 25-jarige man uit Enschede, vertelde even daarvoor zonder enige aanleiding een klap in zijn gezicht te hebben gekregen. De verdachte, een 20-jarige man uit Enschede, was nog aanwezig. Een omstander was tussen de twee personen gesprongen en had ook een paar klappen gekregen van de 20-jarige gekregen. Hij had hierbij echter geen letsel opgelopen. De politie hield de 20-jarige verdachte aan en maakt proces-verbaal tegen hem op. De 25-jarige man deed inmiddels aangifte. Hij had zijn lippen kapot en is voor alle zekerheid nog even voor onderzoek naar het ziekenhuis gegaan. Behandeling was echter niet nodig. (bps: 04-047201)

Insluiping

Twee personen houden bewoonster aan de praat, een derde ziet hierdoor kans geld te stelen

Borne

Vrijdagmiddag 16 april liepen twee personen, een man en een vrouw, omstreeks 14.30 uur een woning binnen aan de Weerselosestraat in Borne. Zij hielden de 90-jarige bewoonster aan de praat, terwijl ondertussen een derde persoon, een vrouw, de woning binnenliep en geld uit de woning wegnam.

Het signalement van de drie daders is als volgt: De man is ongeveer 30-35 jaar, heeft kort haar, een bol gezicht en is ongeveer 1.75 meter lang. Hij droeg een zwart colbert en een zwarte broek. Een van de vrouwen is ongeveer 25 jaar, heeft een slank postuur, is ongeveer 1.80 meter lang en heeft onverzorgde lange haren. Zij droeg een lange zwarte rok en een wijde blouse. De andere vrouw is ongeveer 60 jaar en ongeveer 1.70 meter lang. Zij droeg een lange rok tot op de grond. De politie komt graag in contact met eventuele getuigen en verzoekt hen contact op te nemen via het nummer 0900-8844. (bps: 04-046896)


---- --