1e persbericht van zaterdag 17 april 2004

Eindhoven 17-04-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Benadeelden gevraagd zich te melden

Uit onderzoek naar het schieten met een luchtbuks op de Zeelsterstraat vrijdagmiddag waarbij twee verdachten zijn aangehouden is de politie nog op zoek naar drie automobilisten die ook door de twee verdachten zijn beschoten. Volgens de verdachten hebben zij in ieder geval een donkerkleurige stationwagen, een grijs busje en nog een stationwagen geraakt. Ook is er geschoten op twee meisjes op een witte bromfiets. De politie verzoekt deze en mogelijk andere benadeelden zich met hen in verbinding te stellen op tel. nr. 0900-8844.

Eindhoven: Aanhouding na diefstal

Vrijdagavond om 21.45 uur zijn er op de Sint Jorislaan twee Eindhovenaren van 34 en 43 jaar aangehouden. Zij worden ervan verdacht kort ervoor te hebben ingebroken in een bouwkeet aan de Sint Jorislaan. Bij hun aanhouding waren ze in het bezit van twee fietsen die kort ervoor gestolen bleken te zijn. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten. De fietsen zijn inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Eindhoven: Aanhouding en inbeslagname na geluidsoverlast

De 34-jarige bewoner van een woning aan de Karel de Grotelaan is zaterdagmorgen om 01.35 uur aangehouden. De man wordt ervan verdacht ernstige geluidsoverlast te hebben veroorzaakt. Toen de politie ter plaatse kwam en de bewoner hierover wilde spreken lukte het hen niet om boven het lawaai uit te komen. Na enige tijd werd de voordeur van de woning opengebroken en de bewoner, welke onder invloed was, aangehouden. De televisie die het lawaai veroorzaakte is inbeslaggenomen. De verdachte is ingesloten.

Helmond: Aanhouding na belediging

Op Het Hazenpad is vrijdagmiddag om 15.05 uur een 26-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van het beledigen van een ambtenaar in functie. Toen hij daarop werd aangehouden verzette hij zich met brute kracht. Met behulp van gewaarschuwde collegas kon de man met de grootste moeite worden overgebracht naar het bureau alwaar hij is ingesloten.

Budel: Aanhoudingen na drugsverkoop

Vrijdagavond om 19.35 uur zijn op de Burg van Houtstraat een 48-jarige vrouw en een 50-jarige man uit Budel aangehouden. Na een onderzoek door de politie bleek dat de 50-jarige verdachte drugs verkocht. Vier bezoekers van zijn woning werden bij het verlaten daarvan door de politie aangehouden en bleken kort ervoor drugs te hebben gekocht. Deze vier verdachten zijn voorzien van een proces-verbaal heengezonden. De drugs die zij hadden gekocht is in beslaggenomen. Bij een huiszoeking in de woning van de verdachte trof de politie in het totaal 147 gram hash en 30,2 gram wiet aan. Deze drugs zijn inbeslaggenomen. De beide verdachten zijn voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld.

Eindhoven: Aanhouding terzake drugsbezit

Een 35-jarige inwoner van Eindhoven is vrijdagavond om 18.35 uur op de Kanaaldijk Zuid aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor een bolletje cocaïne te hebben verkocht aan een eveneens aangehouden 26-jarige inwoner van Breugel. De verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau. De 26-jarige verdachte kon na verhoor naar huis. De 35-jarige verdachte is voor onderzoek inverzekering gesteld. De drugs zijn inbeslaggenomen.

Leende: Aanhoudingen na vernieling

Drie mannen van 18, 20 en 20 jaar uit Soerendonk zijn zaterdagmorgen op de Jansborg aangehouden. De drie worden ervan verdacht vernielingen te hebben gepleegd op de Strijperstraat. Ter plaatse werden vier brievenbussen, een paal met een voorrangsbord, een verkeersbord en een picknickmand vernield. De verdachten zijn na verhoor heengezonden.