Heuvelrug, 13.00 uur

Utrecht 17-04-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Verkeerscontroles

RENSWOUDE Vrijdagochtend constateerde de politie met een lasergun dat een 28-jarige inwoner van Scherpenzeel op de Dorpsstraat 52 km/u sneller reed dan de maximaal toegestane snelheid van 50 km/u. De man heeft hiervoor een forse bekeuring gekregen.

RHENEN - Vrijdag heeft de politie op De Stikke Hucht van 16.45 tot 17.15 uur een gordelcontrole gehouden. Zes bestuurders droegen geen gordel en kregen een bekeuring.

VEENENDAAL Rond 20.45 uur zagen politieagenten een 20-jarige man uit Veenendaal in de Hoofdstraat op een bromfiets rijden en hielden hem staande ter controle. De man kreeg 6 bekeuringen voor:


- het niet hebben van een bromfietscertificaat;


- het niet hebben van een bromfietsverzekering;


- het niet dragen van een helm;


- het niet voeren van geel plaatje;


- het rijden in een gesloten verklaring;


- overschrijding van de maximum snelheid.

Zware mishandelingVEENENDAAL In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 04.00 uur werd de politie naar de Kerkewijk gestuurd in verband met een vechtpartij. Ter plaatse gekomen sprak de politie met mensen die getuige waren geweest van de vechtpartij. Zij vertelden dat twee slachtoffers inmiddels op eigen gelegenheid naar het politiebureau toe waren om hun verhaal te doen. Op het politiebureau werd duidelijk dat de twee, een 30-jarige Veenendaler en een 23-jarige Veenendaler, door een man met een honkbalknuppel in het gezicht waren geslagen. Beiden hielden aan de vechtpartij forse verwondingen aan het hoofd over. De twee Veenendalers zijn in het ziekenhuis behandeld aan hun verwondingen. De politie stelt een onderzoek in naar de dader van de mishandeling.