Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 17 april 2004

* ACTIE OVERLAST BINNENROTTE
ROTTERDAM - Het wijkteam Binnenrotte van het district Rotterdam-Centrum heeft vrijdag van 14.00 tot 22.00 uur in samenwerking met het flying squad, Stadstoezicht (parkeren en milieu) en personeel van de RET (toegangscontrole) een actie ter bestrijding van overlast gehouden. Vier personen kregen een bekeuring voor wildplassen en vier voor het openlijk gebruik van alcoholhoudende drank. Verder gingen nog personen op de bon voor diverse verkeersovertredingen, voor het los laten lopen van een hond en hinderlijk ophouden. Voor parkeerovertredingen werden 39 bekeuringen uitgeschreven.


* VUURWAPENS IN WONING
ROTTERDAM - Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelde de politie van het district De Noordhoek vrijdag in een woning in de wijk het Oude Noorden een onderzoek in. In de woning werden drie vuurwapens, een behoorlijke hoeveelheid munitie en diverse slag- en steekwapens aangetroffen. De wapens zijn in beslag genomen. De 31-jarige bewoner werd aangehouden en inverzekering gesteld. De recherche van het district De Noordhoek stelt een nader onderzoek in.


* ACTIES PREVENTIEF FOUILLEREN IN TARWEWIJK EN BLOEMHOF NOORD

ROTTERDAM - Politiepersoneel van de districten Feijenoord-Ridderster en Zuid hield vrijdag van drie uur 's middags tot tien uur 's avonds preventief fouilleeracties in de aangewezen veiligheidsrisicogebieden Tarwewijk en Bloemhof Noord. Op straat werden 377 personen gefouilleerd en in vier horecagelegenheden 29 personen. Ook werden 50 auto's gecontroleerd. In totaal werden zestien personen aangehouden op grond van de Wet Wapens en Munitie, de Opiumwet en ter zake van diefstal/heling. Eén verdachte stond nog gesignaleerd voor 60 dagen gevangenisstraf. Er werden 5 steekwapens en 2 slagwapens in beslag genomen alsmede 35 gram cocaïne en enkele bolletjes.


* AANPAK GEWELD EN OVERLAST CENTRUM ROTTERDAM

ROTTERDAM - De wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum heeft van vrijdagavond tot zaterdagmorgen vroeg in samenwerking met de Bereden Brigade en Stadstoezicht (parkeren), toezicht gehouden in het centrum van Rotterdam in het kader van de aanpak van overlast en geweld op straat. Er werden vier personen aangehouden onder andere op grond van de Opiumwet en ter zake van belediging. Er werden 36 bekeuringen uitgeschreven voor parkeerovertredingen, terwijl 3 personen op de bon gingen voor wildplassen. Voor diverse (verkeers)overtredingen werden nog eens 55 bekeuringen uitgeschreven.