Persberichten regio Brabant-Noord 17 maart

's-Hertogenbosch 17-04-2004

District Den Bosch

WINKELDIEVEGGES AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch De politie heeft vrijdagmiddag twee Bossche meisjes, beide 14 jaar oud, aangehouden in een winkel aan de Arena in hun woonplaats. Medewerkers betrapte één van hen met een rokje in haar tas, dat ze niet afgerekend had. Daarop zijn beide meisjes overgedragen aan de politie. Of het andere meisje ook iets met de winkeldiefstal te maken heeft gehad, is niet vast komen te staan. Het meisjes dat het rokje in haar tas had wordt voorgedragen voor alternatieve strafafhandeling bij Buro Halt. Beide verdachten zijn later die dag overgedragen aan hun ouders.

AANHOUDING BIJ VOETBALWEDSTRIJD

s-Hertogenbosch Een 44-jarige Rotterdammer is vrijdagavond tijdens de wedstrijd FC Den Bosch Excelsior aangehouden voor mishandeling. De man had een 18-jarige steward van de Bossche club bij zijn keel gegrepen. Hij is later die avond met een proces-verbaal huiswaarts gestuurd.

TE DIEP IN HET GLAASJE

s-Hertogenbosch - Drie bestuurders zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag betrapt op het rijden onder invloed. Een 31-jarige Geffenaar viel door de mand op de Pettelaarseweg in s-Hertogenbosch. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. Op de Hoeflaan in s-Hertogenbosch bleek een 53-jarige automobilist uit Vught te diep in het glaasje gekeken te hebben. Ook hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. Ook een 41-jarige automobilist uit Heusden bleek te veel gedronken te hebben. Hij werd op Het Wielsem in s-Hertogenbosch betrapt. Ook hier maakte de politie proces-verbaal op en kreeg de automobilist een rijverbod.

DRONKEN FIETSER VEROORZAAKT AANRIJDING

s-Hertogenbosch Een 51-jarige Bossche fietser is vrijdagmiddag aangehouden op de Hinthamerstraat in s-Hertogenbosch voor het rijden onder invloed en het veroorzaken van een aanrijding. De man reed vanuit de Hinthamerstraat de Zuid-Willemsvaart op en negeerde hierbij het rode verkeerslicht. Een 26-jarige automobilist reed over de Zuid-Willemsvaart en had een groen verkeerslicht ter hoogte van de Hinthamerstraat. Daarop ontstond een aanrijding. Niemand raakte gewond. Controle wees uit dat de Bossche fietser vijfmaal de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd had. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

District Aa en Dommel

RIJDEN ONDER INVLOED

Vught/ Schijndel Een 38-jarige automobilist uit Vught is in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn rijbewijs kwijt geraakt. Bij een controle op de Vliertstraat in Vught bleek de man viermaal de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd te hebben. Ook kreeg hij een proces-verbaal en een rijverbod. Een 16-jarige bromfietser uit Schijndel kreeg die nacht een boete van 75. Op de Mgr. Zwijsenstraat in zijn woonplaats bleek hij te veel gedronken te hebben. Naast de boete kreeg hij ook een rijverbod.

MAN MET COCAINE AANGEHOUDEN

Boxtel De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 24-jarige inwoner van Boxtel aangehouden op de Markt in zijn woonplaats. De man bleek 1 gram harddrugs, vermoedelijk cocaïne, bij zich te hebben. De drugs zijn inbeslaggenomen en de man is later die nacht huiswaarts gestuurd met een proces-verbaal.

JONGEN GOOIT MET GLAS

Schijndel
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 17-jarige inwoner van Schijndel aangehouden op de Hoofdstraat in die plaats. Hij wordt er van verdacht een 17-jarige plaatsgenoot een glas in het gezicht gegooid te hebben. Het slachtoffer liep een verwonding aan zijn neus op hierdoor en deed aangifte. De verdachte is ingesloten.

HUISELIJK GEWELD

Boxtel -
In een woning aan de Van Ranstraat in Boxtel heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 40-jarige inwoner van Maastricht aangehouden. De man had even daarvoor in die woning zijn vriendin uit Roermond geslagen in het gezicht. Het stel was op bezoek in Boxtel en kreeg ruzie, waarop de man zijn vriendin mishandelde. Zij deed aangifte. De verdachte is ingesloten.

District De Leijgraaf

SNELHEIDSDUIVEL AANGEHOUDEN

Zeeland
De politie heeft vrijdagavond een 30-jarige bestuurder van een motorfiets uit Reek aangehouden. Agenten zagen de man veel te hard rijden op de Bronkhorstsingel in Zeeland. Ze gaven hem een stopteken, maar dat negeerde hij. Hij reed met hoge snelheid over de Bergmaas en reed ondanks de stoptekens en zwaailichten gewoon door de bebouwde kom van Zeeland in. Op de Voederheil/Kerkstraat verloor hij de macht over het stuur en gleed onderuit. Hij raakte daarbij niet gewond. Daarop werd het rijbewijs van de verdachte ingevorderd en zijn motorfiets inbeslaggenomen. Metingen wezen uit dat de man 178 km/u gereden had op de Bergmaas, terwijl 80 km/u is toegestaan. De man kan een proces-verbaal voor het overschrijden van de snelheid en een proces-verbaal voor het negeren van een stopteken verwachten.

VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR STELEN OUD-IJZER

Uden
De politie heeft zaterdagochtend twee inwoners van Uden, 24 en 18 jaar oud aangehouden op de Nijverheidsstraat in Uden. De mannen waren oud-ijzer vanaf een terrein aan de Industrielaan aan het halen, zonder daarvoor toestemming te hebben. Ze zijn later die dag met een proces-verbaal huiswaarts gestuurd.

District Maasland

VROUW STEELT KLEDING

Herpen
De politie heeft vrijdagavond een 60-jarige vrouw uit Ravenstein aangehouden De vrouw had zeven kledingstukken weggenomen uit een winkel aan de Schoolstraat in Herpen. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

MANNEN AANGEHOUDEN VOOR VERBODEN WAPENBEZIT

Oss
Twee Ossenaren, 36 en 37-jaar oud, zijn vrijdagavond aangehouden in de woning van de 37-jarige Ossenaar. De politie kwam ter plaatse omdat er een conflict gaande zou zijn tussen de 37-jarige Ossenaar en zijn vrouw. De 37-jarige verdachte bleek in het bezit te zijn van twee wapens, een luchtdrukgeweer en een revolver. Het luchtdrukgeweer werd in de woning van de verdachte aangetroffen. De revolver werd in de auto van de 36-jarige Ossenaar, die op dat moment voor de woning stond, aangetroffen. De revolver is inbeslaggenomen omdat het valt onder de verboden wapens. Het luchtdrukgeweer mag iemand voorhanden hebben zonder vergunning. Het geweer is niet inbeslaggenomen. Beide verdachten zijn ingesloten.

MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

Oss
De politie heeft vrijdagavond een 30-jarige Ossenaar aangehouden op de Tulpstraat in zijn woonplaats. De man wordt er van verdacht die avond een 56-jarige Ossenaar bij zijn woning mishandeld te hebben. De twee hebben al langer een zakelijk conflict. De Ossenaar is ingesloten.

HUISELIJK GEWELD

Oss
Een 45-jarige Ossenaar is vrijdagavond aangehouden in zijn woning. De man had even daarvoor zijn stiefzoon geslagen. Ook zijn vrouw zou hij in de afgelopen maanden meerdere malen geslagen hebben. Zij deed aangifte van huiselijk geweld. De man is ingesloten.

KOP-STAART BOTSING

Nistelrode
Op de kruising van de A50 met Menzel bij Nistelrode heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag zich een kop-staart botsing voorgedaan. Daarbij raakte een 24-jarige Osse automobilist en een 27-jarige automobilist uit Wijchen gewond. De 27-jarige automobilist merkte te laat op dat het verkeerslicht op de kruising op rood stond en botste achter op de auto van de 24-jarige Ossenaar. Beiden zijn met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

RECALCITRANTE MAN BELEDIGT

Oss
Een 20-jarige Ossenaar gedroeg zich in de nacht van vrijdag op zaterdag wel heel vervelend. Agenten zagen dat hij tegen een glazen fles schopte op de Oostwal in Oss. Toen ze hem vroegen de fles in de vuilnisbak te gooien weigerde hij dit. Daarop wilden zij hem een proces-verbaal geven, maar de man weigerde zijn naam op te geven. Hierop werd hij aangehouden. Op het bureau werd zijn identiteit achterhaald en werd hij gehoord. Toen de man daarna in vrijheid gesteld werd, vond hij het nodig de agenten te beledigen. Daarop werd hij opnieuw aangehouden. Hij kan zich verheugen op diverse processen-verbaal.

MAN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING

Oss -
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 26-jarige Ossenaar aangehouden. Agenten zagen dat de man een reclamebord van een winkel aan de Hooghuisstraat in Oss hadden weggenomen en zagen dat hij dat op de Oostwal op de grond neerlegde. Even verderop spraken hielden de agenten de man aan voor diefstal en vernieling. De man kon zich echter losrukken. Even verderop kon hij alsnog aangehouden worden. Hij werd in de handboeien afgevoerd naar het politiebureau, waar hij is ingesloten.

SNELHEIDSCONTROLE

Ravenstein
De politie heeft vrijdag op de Dorpenweg in Ravenstein een snelheidscontrole gehouden met behulp van laserapparatuur. Van een 34-jarige automobilist uit Groesbeek werd het rijbewijs ingevorderd omdat de man 136 km/u reed terwijl 80 km/u is toegestaan. Bij een 52-jarige Wijchenaar werd een radardetector in de auto aangetroffen. Deze werd inbeslaggenomen. In totaal werden 25 bestuurders beboet voor te hard rijden.

District Land van Cuijk

RIJDEN ONDER INVLOED

Grave
Een 45-jarige automobilist uit Grave is in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Traverse in zijn woonplaats betrapt op het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is ingevorderd, hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

PROCES-VERBAAL VOOR AFVALVERBRANDEN

Oploo
De politie heeft een 52-jarige inwoner van Sint Anthonis vrijdagmiddag een proces-verbaal gegeven voor afvalverbranding. De man was in een weiland aan de Blauwstraat in Oploo afval aan het verbranden. Onderzoek wees uit dat de man daar een vergunning voor had, maar hij voldeed niet aan een aantal voorwaarden uit deze vergunning. Zo was het vuur geen 30 meter van een gebouw verwijderd, de rook hinderde het verkeer op de Gemertseweg, er was geen blusmiddel in de directe nabijheid van het vuur en een minderjarige persoon stond bij het vuur ter controle. Toen de politie de man vroeg het vuur uit te maken, weigerde hij dit. Daarop werd tweemaal proces-verbaal opgemaakt. Eenmaal voor het niet op de juiste wijze verbranden van afval en éénmaal voor het niet voldoen aan bevel of vordering.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

Boxmeer
In een winkel aan de De Kloostertuin in Boxmeer heeft de politie vrijdagavond een 28-jarige inwoner van Sambeek aangehouden. De man had een spijkerbroek weggenomen uit de winkel zonder te betalen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.