Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, zaterdag 17 april

Alkmaar 17-04-2004 - 15.30 uur

Aanrijding

Alkmaar, vrijdag 16 april 2004.

Op de kruising Laan van Darmstadt/Vogelweg heeft een aanrijding plaats gevonden rond 17.00 uur tussen drie autos. Een 47-jarige autobestuurder uit Alkmaar reed over de Laan van Darmstadt richting Laan van Troyes. Hij stopte om daarna te kunnen oversteken. Zijn voet schoot van het rempedaal waardoor de auto vooruit de weg opschoot. Hij raakte daardoor een passerende auto van een 31-jarige vrouw uit Alkmaar. De laatste auto draaide door de botsing en raakte vervolgens weer een stilstaande auto van een 22-jarige man uit Alkmaar. De vrouw is met inwendig letsel opgenomen in het MCA, , de 22-jarige heeft een pijnlijke nek opgelopen. Het doorgaand verkeer is 2uur gestremd geweest.

Drankrijder levert rijbewijs in

Castricum, vrijdag 16 april 2004.

Een 32-jarige drankrijder uit Castricum is aangehouden rond18.45 uur, nadat hij met de auto van de Heereweg was geraakt, tegen een elektriciteitskast was aangereden en vervolgens wegreed. De politie kon de man achterhalen in zijn woning. Bij de alcoholcontrole blies de man 715 ug/l. Hij moet zijn rijbewijs inleveren en krijgt een proces-verbaal.

Verkeerscontroles

Heerhugowaard, vrijdag 16 april 2004.

Op de Zuidtangent is het verkeer gecontroleerd tussen 14.00 en 21.00 uur. Negenmaal is bekeurd voor het niet dragen van een autogordel en 23 keer voor het overschrijden van de constructiesnelheid van bromfietsen. Vier bromfietsers droegen geen helm en werden daarvoor bekeurd.

Noord-Scharwoude, zaterdag 17 april 2004.

Op de Oostelijke Randweg is ter hoogte van het voetbalveld en fietseroversteekplaats tussen 09.00 en 11.35 uur met een radarauto op snelheid gecontroleerd. In totaal zijn 193 snelheidsovertredingen geconstateerd op een totaal van 1608 passanten. De overtreders kunnen een acceptgiro thuis verwachten.

In de top van een bouwkraan

Alkmaar, vrijdag 16 april 2004.

Twee mannen in de leeftijd van 27 en 32 jaar uit Alkmaar waren in de top van een 40-meter hoge bouwkraan geklommen aan de Multatulilaan. De heren kwamen pas naar beneden toen een kraanmachinist felle lampen op de kraan richtte. De mannen krijgen een proces-verbaal voor het betreden van het terrein met verboden toegang. Ook kan hen een rekening wachten voor de onkosten die gemaakt zijn.

Tweemaal valse naam

Alkmaar, vrijdag 16 april 2004.

Een 14-jarige snorfietsster krijgt tweemaal een proces-verbaal nadat zij tweemaal een valse naam had opgegeven. Zij reed over de Muiderwaard bijna een agente omver en reed zonder op of om te kijken de rijbaan op. Vervolgens werd ze tot stoppen gebracht en gaf zij tot tweemaal toe een valse naam op.

Hardrijder levert rijbewijs in

Castricum, vrijdag 16 april 2004.

Een 28-jarige motorrijder uit Uitgeest is rond 23.00 uur hard rijdend (60 km/u te hard) over de Zeeweg gesignaleerd. Hij reed tevens door rood licht. Een achter hem aanrijdende agent heeft de man kunnen stoppen. De man bleek ook zonder vereist rijbewijs te rijden. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd en hij kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Vuurwapen in auto aangetroffen

Alkmaar, zaterdag 17 april 2004.

Een vijftal mannen in de leeftijd van 16 tot en met 38 uit Heemskerk, Beverwijk en IJmuiden zijn rond 03.20 uur aangehouden op de Meerweg. De politie heeft de auto waarin ze zaten aan de kant gezet nadat oplettende getuigen eerder hadden gezien dat een van hen een vuurwapen in handen had. Het vuurwapen werd inderdaad aangetroffen in de auto. De mannen zijn allen ingesloten.

Inbraak woning en auto gestolen

Bergen, zaterdag 17 april 2004.

In een woning aan de Achterweg is ingebroken in de nacht van vrijdag op zaterdag. De dader is via het forceren van een klapraam de woning binnen gekomen. Daar is een doosje met autosleutels weggenomen. De auto, een metallic blauwe Honda CRV met het kenteken TG-SB-55 is eveneens gestolen.

Motor gestolen

Bergen, zaterdag 17 april 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een zwarte motorfiets van het merk Harley Davidson type Fat Boy gestolen met het kenteken E-WB60. De motor stond op een erf aan de Breelaan. Opvallend aan de motor is dat er veel chroom zichtbaar is.

Boot gestolen

Graft, zaterdag 17 april 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is vanuit het water achter De Vleet een witte polyesterboot van het merk Crescent gestolen met een blauwe buitenboordmotor van het merk Yamaha.

Auto gestolen

Alkmaar, zaterdag 17 april 2004.

Vanaf de Vondelstraat is inde nacht van vrijdag op zaterdag een rode Opel Corsa gestolen. De auto voert het kenteken TJ-13-FY.