Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, zaterdag 17 april

Den Helder 17-04-2004 - 15.30 uur

Controle meierblis

Oudeschild, vrijdag 17 april 2004.

Aan de Redoute wordt een meierblis opgebouwd. Bij nadere controle bleek hierin afval te liggen wat er niet in thuis hoort. Na enig speurwerk kon de dader achterhaald worden. De man verklaarde dat het afval er abusievelijk in terecht was gekomen. Hij zal dit zelf weer verwijderen.

Duincontrole

Den Helder, vrijdag 17 april 2004.

In de Grafelijkheidsduinden zijn vier kinderen uit Den Helder in de leeftijd van 12 tot 15 jaar bekeurd omdat zij zich buiten de paden bevonden. De politie controleerde tussen 16.30 en 17.15 uur.

Amokmaker in trein aangehouden

Schagen, vrijdag 16 april 2004.

Een 16-jarige jongen uit Breezand is op het Plantsoen aangehouden nadat hij amok had gemaakt in een trien rond 19.45 uur. Hij weigerde zijn vervoersbewijs te laten zien en heeft vervolgens twee treinconducteurs beledigd en is met een van hen slaags geraakt. Hij krijgt een proces-verbaal.

Eerlijke vinder van geld

Den Helder,vrijdag 16 april 2004.

Rond 19.30 uur kwam bij de politie een melding binnen van een eerlijke 26-jarige vinder uit Oudesluis. Hij had geld in een papieren zakje langs de Ravelijnweg gevonden. In de zak zaten eveneens twee kassabonnen van een plaatselijke supermarkt. Na enig speurwerk kon de rechtmatige eigenaar van het geld worden getraceerd. Die was uiteraard dolgelukkig.

Dronken bromfietser rijdt tegen fietser aan

De Koog, zaterdag 17 april 2004.

Een 20-jarige dronken bromfietser uit De Koog is rond 00.45 uur tegen een 13-jarige fietser uit Oosterend aangereden op de Pontweg. De fietser hield niet genoeg rechts. De fietser liep door de botsing een hoofdwond op en de bromfietser een aantal schaafwonden op zijn been. De bromfietser bleek tijdens de alcoholcontrole 505 ug/l te blazen. Hij krijgt een proces-verbaal.

Huiselijk geweld

Den Helder, zaterdag 17 april 2004.

Een 33-jarige man uit Den Helder is rond 01.45 uur aangehouden nadat hij zijn vrouw heeft geslagen en bedreigd. De man is ingesloten op het politiebureau.

Inbraak vakantiewoning

Den Helder, zaterdag 17 april 2004.
In een woning aan Ooghduyne is ingebroken in de nacht van vrijdag op zaterdag. Vermoedelijk is de schuifpui niet voldoende afgesloten geweest waardoor de dader heeft kunnen binnen komen. Gemist worden onder meer portemonnees, een mobiele telefoon, en een camera.