Politie Gelderland-Zuid


Toedracht schietpartij Kwelkade Tiel

Op zaterdag 17 april 2004 heeft het Nederlands Forensisch Instituut sectie verricht op de vier omgekomen personen van de schietpartij van afgelopen donderdag in een winkelcentrum aan de Kwelkade te Tiel. Uit dit onderzoek in combinatie met het sporenbeeld van de schietpartij is de voorlopige conclusie dat alle personen met hetzelfde vuurwapen gedood zijn. Dit vuurwapen is in het winkelcentrum aangetroffen en behoorde toe aan de 31-jarige man uit Dodewaard, die zelf ook om het leven kwam. Er zijn geen aanwijzingen dat een ander dan deze man het vuurwapen gebruikt heeft

De politie gaat nu van de volgende toedracht uit:
De 31-jarige man is op donderdagavond door een bekende van hem per auto naar het winkelcentrum in Tiel gebracht. Uit het onderzoek is tot op heden niet gebleken dat deze bekende enige betrokkenheid bij de schietpartij heeft gehad. Toen de 31-jarige man in het winkelcentrum zijn 29-jarige ex-vriendin tegenkwam, was zij in gezelschap van een 26-jarige vriendin. In de passage heeft de 31-jarige man met het door hem meegenomen vuurwapen eerst de twee vrouwen neergeschoten. Daarna ging hij een winkel in, waar zich een 30-jarige bekende van zijn ex-vriendin bevond, waarvan de 31-jarige man vermoedde dat deze een relatie had met zijn ex-vriendin. Ook deze man schoot hij dood. Vervolgens heeft de man zich zelf door het hoofd geschoten.

De politie gaat er op dit moment van uit dat er geen andere personen bij het schietincident betrokken waren. De komende dagen wordt het onderzoek voortgezet. Aanhoudingen in dit onderzoek worden niet meer verwacht.


Nijmegen, 17 april 2004
Afdeling communicatie,
Herman Rohde
06-53360917



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --