Gemeente Leiden

Persbericht

Blaaskapellen op Leidse parkeerterreinen lokken bezoekers naar terrassen

Publicatiedatum: 14 april 2004

Feestelijke boerenblaaskapellen op Leidse parkeerterreinen en promotieteams die gratis kazoos uitdelen aan parkeerders om muzikaal het terrasseizoen in te luiden. Op zaterdag 17 april, van 12.00 uur tot 14.30 uur, zijn de orkesten en de teams te vinden op het parkeerterrein Molen de Valk en het parkeerterrein op de Garenmarkt. Om 14.30 uur lopen de blaaskapellen en de teams langs de terrassen in het centrum (Hoogstraat/Nieuwe Rijn/Korenbeursbrug. Dit alles vindt plaats in het kader van de parkeercampagne Plaats voor U.

De parkeercampagne Plaats voor U heeft onder andere als doel om aan bezoekers van Leiden duidelijk te maken wáár ze gemakkelijk kunnen parkeren.

Elke maand organiseren de initiatiefnemers van de parkeercampagne Plaats voor U! een actie rond een Leids evenement. Deze maand is dat de start van het Leidse terrasseizoen.

Bezoekers van de Leidse binnenstad kunnen parkeren op een van de parkeerterreinen of in een van de parkeergarages rond het centrum. De parkeercampagne duurt tot 1 januari 2005.

Meer parkeerinformatie is te vinden op: www.leiden.nl/parkeren

Kazoo

De promotieteams delen deze maand gratis kazoos, ook wel zingende trom genoemd, uit.

Dit zijn muziekinstrumentjes die vooral in de jazz en blues worden gebruikt. Met deze instrumentjes kunnen bezoekers van de Leidse parkeerterreinen muzikaal het nieuwe terrasseizoen inluiden.

Naast kazoos delen de teams kaartjes uit waarop de route naar de parkeerterreinen staat aangegeven.

Initiatiefnemers

De parkeercampagne is een initiatief van VVV Holland Rijnland, de Stadsgehoorzaal en de Schouwburg, de detailhandel, het Centrummanagement, Koninklijk Horeca Nederland, Museumgroep Leiden, de Stichting Stadsparkeerplan en de gemeente Leiden.

Deze pagina is gewijzigd op 15-04-2004