AutoRai

2-4-2004

Mercedes-Benz opnieuw aan de start in DTM

Op 18 april aanstaande start op het circuit van Hockenheim het raceseizoen 2004 van de DTM en de Formule 3 Euroserie. Evenals afgelopen jaar is Mercedes-Benz in beide klasses vertegenwoordigd.

In de DTM, het toonaangevende toerwagenkampioenschap van Europa, komen vier coureurs uit met de nieuwe AMG-Mercedes C-Klasse, waaronder de Nederlandse Mercedes-Benz-fabrieksrijder Christijan Albers. Daarnaast rijden vier coureurs met een AMG-Mercedes CLK van vorig jaar.

De officiële presentatie van de DTM voor het nieuwe seizoen vond plaats in de binnenstad van Hamburg, waar zon 22.000 bezoekers getuige waren van een uniek spektakel. In het historische stadshart vonden niet alleen pitstop-competities en handtekeningsessies plaats, er werd ook gereden met de DTM-bolides op een voor de gelegenheid uitgezet stratencircuit. De DTM-rijders maakten er een waar spektakel van.

Tijdens de DTM-presentatie werd ook de raceversie van de nieuwe Mercedes-Benz C-Klasse voor de eerste maal aan het publiek getoond. De DTM-bolide is voorzien van een vierliter V8-motor. Naast Christijan Albers (24), die in de kleuren van DaimlerChrysler Bank rijdt, komen ook viervoudig DTM-kampioen Bernd Schneider (39), de Franse oud-Formule 1-rijder Jean Alesi (39) en de Brit Gary Paffett (23) met een nieuwe C-Klasse in actie. Drie jonge coureurs rijden met een AMG-Mercedes CLK 2003: de Duitsers Markus Winkelhock (23) en Stefan Mücke (22) en de Tsjech Jarek Janis (20). Winkelhock en Janis maken dit jaar hun debuut in de DTM.

Tijdens de presentatie werd bekend gemaakt dat ook Bernd Mayländer (33) met een AMG-Mercedes CLK 2003 gaat rijden.