Provincie Noord-Holland

Datum 18-3-2004 15:22:00

Onderwerp Wandel mee met gedeputeerde Schipper in Amstelland op 18 april 2004

Ellen van der Klei
Op 18 april maakt gedeputeerde Hans Schipper een wandeling in het Groengebied Amstelland. Hij nodigt burgers uit om mee te wandelen en ideeën uit te wisselen.
Op 18 april maakt gedeputeerde Hans Schipper een wandeling in het Groengebied Amstelland. Hij nodigt burgers uit om mee te wandelen en ideeën uit te wisselen.

Steeds meer Amsterdammers trekken erop uit om te genieten van het mooie landschap langs de Amstel en in de Amstelscheg. Dit veenweidegebied wordt vanwege de veranderende positie van de landbouw in het voortbestaan bedreigd. Wensen uit de samenleving zijn dat het landschap behouden moet blijven maar dat onderhoud en verbetering van het gebied door de agrarische bedrijven de aangewezen weg is om dit te realiseren.

De gemeente Amsterdam en het rijk zijn bereid om te investeren in dit gebied om het groene karakter te behouden. Het project Toekomst Amstelland heeft hiertoe ideeën ontwikkeld waarbij de landbouw de drager van het gebied blijft, maar die ook ruimte bieden aan andere functies. De uitvoering van een aantal van deze ideeën is opgedragen aan de beheerder van het Groengebied Amstelland.

De provincie staat nadrukkelijk achter de keuze om agrariërs te betrekken bij het beheer van de natuur, het landschap en de ontwikkeling van recreatieve functies.

Gedeputeerde Schipper wil graag met agrariërs, bewoners, recreanten en andere betrokkenen praten over de inrichtingsmogelijkheden voor Amstelland. Hij doet dit bij voorkeur tijdens een stevige wandeling omdat hij uit ervaring weet dat dan de goede sfeer ontstaat om op een ontspannen manier met elkaar van gedachten te wisselen. Dus als de toekomst van Amstelland u ter harte gaat, wandel dan mee.

De wandeling start om 13.30 uur in de kerk aan Hogereinde Zuid 22, te Ouderkerk aan de Amstel. U hoeft zich voor de wandeling niet van te voren aan te melden. U bent van harte welkom. Kijk ook op deze pagina.

Meer informatie over de projecten in het kader van Toekomst Amstelland vindt u op www.toekomstamstelland.nl

Meer informatie over Groengebied Amstelland vindt u op www.recreatienoordholland.nl