Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Groots feest voor bewoners: sloopevent markeert nieuwe periode voor Buurt Ne9en

Op 18 april vindt er een groot sloopevent plaats op de bouwlocaties van de projecten Ripperdahof en Basiushof in Buurt ne9en. Hierbij worden allerlei evenementen georganiseerd.

"Sloop moet je niet zien als eindstation, maar als begin van een proces. Daarom maken we er een groot feest van. En we willen ook bewoners een hart onder de riem steken. Zij worden de komende tijd geconfronteerd met veel bouwactiviteiten. Dat betekent soms overlast. Maar het levert straks wel wat op: Buurt Ne9en wordt de mooiste buurt van Amsterdam", aldus Piet Dikken en Frank Bijdendijk. Zij zijn respectievelijk portefeuillehouder Stedelijke Vernieuwing binnen stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer en directeur van woningcorporatie Het Oosten.

Spektakel
Het sloopevent op 18 april, dat gehouden wordt op de bouwlocaties van de projecten Ripperdahof en Basiushof, belooft een groot spektakel te worden voor jong en oud. Met onder meer een panna demonstratie van Nederlands kampioen Zaid, abseilen, Urban Dance en culinaire interculturele activiteiten.

Programma
Het programma ziet er als volgt uit:

13.30 uur: thee en koffie
13.45 uur: start trommelaars
14.00 uur: openingshandeling met onder meer abseilen 14.15 uur: start workshops en demonstraties, met abseilen, panna demo met Zaid, Keuken der Culturen, Music & Urban Dance 16.15 uur: optreden Music Urban Dance
17.00 uur: einde

Sluitstuk
Het evenement maakt deel uit van de Culturele Leidraad, een reeks van activiteiten voor inwoners van Buurt Ne9en die wordt georganiseerd door stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer en Woningcorporatie Het Oosten.

De festiviteiten lopen door tot 6 juni. Dan is het sluitstuk; het Openpark Bak in het Eendrachtspark. "Met deze activiteiten willen we ook de sociale cohesie onder bewoners versterken. Stedelijke vernieuwing gaat namelijk veel verder dan het stenen stapelen. De sociale pijler is leidend. Het gaat om de mensen. Die willen we betrekken bij dit keerpunt", stelt Dikken.

De portefeuillehouder Stedelijke Vernieuwing constateert tevreden dat er schot zit in de stedelijke vernieuwing van Buurt Ne9en. "Dit jaar vindt vijftien procent van de Amsterdamse woningbouw plaats in Buurt Ne9en. Ik vind dat nogal wat."

Auteur(s):
Bert Jansen