Gemeente Roermond


Nationaal Museumweekend 17 en 18 april

Stedelijk Museum Roermond plaatst Cuypers centraal

Het huis van Cuypers, thans het Stedelijk Museum Op zaterdag 17 en zondag 18 april vindt het Nationaal Museumweekend plaats. Het Stedelijk Museum Roermond neemt hieraan deel. De toegang is op beide dagen gratis. De expositie "Het huis van Cuypers" staat centraal. Voor kinderen in de basisschoolleeftijd zijn er gratis speurtochten beschikbaar. Voor leerlingen van het voortgezet onderwijs zijn er kijkwijzers beschikbaar.

Wat is het Nationaal Museumweekend?

Het Nationaal Museumweekend vindt elk jaar plaats in april. Musea houden dan open dagen om iedereen de gelegenheid te geven om een kijkje te komen nemen. Misschien is het een eerste kennismaking, misschien is het wel een zoveelste bezoek aan een museum. In elk geval is er iets extra's te beleven tijdens dat weekend.

Wat is er in het Stedelijk Museum Roermond te doen?

Buste van Cuypers De expositie "Het huis van Cuypers" staat centraal tijdens dit museumweekend. Deze expositie vindt plaats in het gebouw, waarin architect/ontwerper Pierre Cuypers vroeger woonde en werkte, en bovendien ontwierp. "Het huis van Cuypers" vertelt het verhaal van zijn opvatting over kunst en architectuur en over zijn kunstwerkplaatsen. Er is veel te zien en veel te ontdekken. En dat laatste laten we tijdens het Nationaal Museumweekend graag over aan onze jonge bezoekers !

Voor kinderen in de basisschoolleeftijd zijn er gratis speurtochten beschikbaar. Ze gaan met speurkaarten op zoek in de expositie. Over elk 'gevonden voorwerp' is er een vraag. Aansluitend kunnen ze zelf aan de slag als ontwerper, net als Cuypers vroeger deed.

Voor leerlingen CKV van het voortgezet onderwijs zijn er gratis kijkwijzers beschikbaar om "Het huis van Cuypers" te bekijken en hun verhaal over de expositie te vertellen.

Op zondag 18 april vindt om 15.00 uur de opening plaats van de expositie "Het lichaam draagt" met tekeningen van Caren van Herwaarden en sieraden van Jacomijn van der Donk. Tevens zijn er keramische kasten van Norbèr van Herwaarden te bezichtigen.

Ook hierbij is iedereen van harte welkom ! Publicatiedatum: 13.04.2004 Bijgewerkt: 13.04.2004