Ingezonden persbericht



- Persbericht -

Hogeschool Brabant Bedrijfsopleidingen wordt Avans+ Introductie nieuwe opleidingsfilosofie: postbachelor- en masteropleidingen op maat

Breda, 16 april 2004 - Op zondag 18 april lanceert Hogeschool Brabant Bedrijfsopleidingen (HSBB) haar nieuwe naam: Avans+. Avans+ is een dochteronderneming van Avans Hogeschool (vroegere Hogeschool Brabant). De plus achter de nieuwe naam staat symbool voor personen en organisaties die zich willen ontwikkelen, die beter willen presteren en zich daardoor willen onderscheiden. Naast de nieuwe naam, introduceert Avans+ een voor Nederland nieuwe ontwikkelfilosofie: postbachelor- en masteropleidingen op maat, onder het thema Improving Professionals.

Nieuwe ontwikkelfilosofie
De ontwikkelfilosofie van Avans+ verbindt organisatiedoelstellingen met ambities van individuele medewerkers. Avans+ stelt dat organisaties beter presteren als zij weten waar de omgeving (klanten) om vraagt en dit afstemmen op wat hun medewerkers ambiëren. Individuele leertrajecten voor professionals en maatwerktrajecten voor organisaties maken het thema 'Improving Professionals' waar. Onder dit thema lanceert Avans+ aanstaande zondag een landelijke naambekendheid en imagocampagne.

Persoonlijk Ontwikkel Advies
Om het verband tussen de ambities van het individu en de organisatie te leggen, heeft Avans+ de 'Persoonlijk Ontwikkel Advies- tool' ontwikkeld. Met dit middel worden de onderlinge verbanden vertaald naar gerichte adviezen en tips op het gebied van de persoonlijke ontwikkeling. (www.persoonlijkontwikkeladvies.nl)

Postbachelor ontwikkeltrajecten
Avans+ biedt onder de naam School for Professionals postbachelor-ontwikkeltrajecten aan binnen de volgende vakgebieden: management, bedrijfskunde, marketing & sales, human resources, finance, zorg & welzijn en techniek & ICT. (www.schoolforprofessionals.nl)

Ontwikkeltrajecten op masterniveau
Onder de naam University for Professionals biedt Avans+ontwikkeltrajecten op masterniveau aan binnen de volgende vakgebieden: International Master of Business administration, Nederlandstalige modulaire MBA met afstudeerspecialisaties, Finance, Physical Therapy, Techniek en ICT. (www.universityforprofessionals)

****