Gemeente Utrecht

NEPAL INFORMATIE EN CULTUURCENTRUM

Burgemeester A.H. Brouwer-Korf en de Nepalese ambassadeur de heer N.S. Thapa openen op 18 april om 14.00 uur in het hart van Utrecht, aan de Lijnmarkt 8 het Nepal Informatie en Cultuurcentrum.

De opening van het centrum is een mijlpaal voor de van oudsher goede betrekkingen tussen Nepal en Nederland. De initiatiefnemer van het Nepal Centrum is de stichting Nepal Development Academie (NDA). De Stichting NDA wil een brug slaan tussen beide landen door informatie-uitwisseling en bevordering van samenwerking. De stichting wil ook de Nepalese taal en cultuur bevorderen en het steunen van ontwikkelingsprojecten in afgelegen gebieden van Nepal. Het bevorderen van de integratie van Nepalezen in Nederland is ook een van de doelstellingen van de stichting.

Het Nepal informatie- en cultuurcentrum is uniek in Nederland. De medewerkers geven belangeloos, onafhankelijk advies op het gebied van cultuur, taal, literatuur, geschiedenis, reizen, vrijwilligerswerk en ontwikkelingssamenwerking. De in Nederland wonende Nepalezen kunnen er terecht voor informatie over de Nederlandse samenleving, studie- en werkmogelijkheden. Aan de Lijnmarkt 8 zullen diverse informatiebijeenkomsten, lezingen en culturele avonden worden gehouden.

Noot voor de media:
Voor meer informatie kunt u contact openemen met Mechelien van Gaalen, bestuurscommunicatie, 030- 286 14 09 of met S.K. Paudyal, voorzitter NDA, 024 356 47 15.

Utrecht, 16 april 2004.