Ingezonden persbericht


Wouw 6 april 2004

In den Wouwdfluit op 18 april Spaans / Zuid-Amerikaans voorjaarsconcert door sopraan Mirjam Wesselink, violist Tijmen Huisingh en pianist Sander Sittig.

Argentijnse liederen, Spaanse dansen en meeslepende Zigeunermelodieën zullen in een temperamentvol samengaan van zang viool en piano de toon zetten, tijdens het voorjaarsconcert op 18 april in Concertzaal In den Wouwdfluit te Wouw. Mirjam Wesselink zingt hierbij onder meer liederen van de Argentijnse componisten Guastavino en Ginastera en de Spaanse componist Joaquín Rodrigo. Tevens brengt zij, als hommage aan de in 1904 overleden componist/violist Dvorák, samen met pianist Sander Sittig en violist Tijmen Huisingh eigen arrangementen op de oorspron-kelijk voor zang en piano gecomponeerde Zigeunerweisen. Bij het instrumentale deel van het programma ligt het accent op onder meer de Spaanse dansen van Enrique Granados (piano solo) op Spanje. Seis Canciones van Manuel De Falla, oorspronkelijk liederen, worden nu uitgevoerd op viool en piano.

Mirjam Wesselink, sopraan, begon haar muziekstudie aan het Sweelinck Conser-vatorium te Amsterdam met hoofdvak piano. Destijds actief als begeleidster van zangers maakte zij kennis met de stem als instrument en besloot zij haar studie aan de Hoge School van de Kunsten Utrecht te vervolgen met het hoofdvak zang. Zij studeerde hier met goed gevolg af bij Marianne Blok (techniek en opera) en Hanneke Laméris (liedinterpretatie). Masterclasses volgde ze o.a. bij Mia Besselink (opera).

Violist Tijmen Huisingh maakte deel uit van het Thales kwartet dat concerten gaf in binnen- en buitenland. Ook werden er enkele radio-opnamen gemaakt. Daarnaast speelde hij in het Nederlands Jeugd Strijkorkest en was hij plaatsvervangend concertmeester van het Nationaal Jeugd Orkest. Met deze orkesten maakte hij concertreizen naar o.a. Rusland, de V.S. en vele Europese landen en werden verscheidenen cd's opgenomen. Tijmen remplaceert regelmatig in Amsterdam Sinfonietta.

Sander Sittig studeerde aan het Sweelinck conservatorium in Amsterdam bij Jan Wijn. Vervolgens zette hij z'n studie voort bij Eugene Indjic en Naum Grubert. Masterclasses volgde hij bij ondermeer bij Menahem Pressler, Charles Rosen, Youri Egorov en Jewgeni Malinin. Na op 25-jarige leeftijd een prijs voor zijn Beethoven interpretaties op het Tromp Pianoconcours te hebben behaald won hij vervolgens prijzen op de internationale pianoconcoursen van Palm Beach, Rome en Epinal. Sander Sittig is als docent verbonden aan het Rotterdams Conservatorium.

18 april Spaans / Zuid-Amerikaans voorjaarsconcert: zaal open 15.30.

Entree voor kinderen ¬ 2,50, senioren ¬ 8,00 en anderen ¬ 9,00 inclusief koffie en het Wouwdfluitkoekje.

26 jaar Concertzaal In den Wouwdfluit
Omgang 10 4724 EP Wouw
Tel: 0165 30 18 39 fax: 0165 30 44 26
E mail: wouwdfluit@wanadoo.nl http://home.wanadoo.nl/wouwdfluit Postbank 1 205 391 Rabobank 37 27 07 246

Jan en Loes Walraven-van Langerak
Omgang 10 4724 EP Wouw Nederland
tel: ++31(0)165 30 18 39
e-mail wouwdfluit@wanadoo.nl homepage http://home.wanadoo.nl/wouwdfluit