Eemland noord, 11.55 uur

Utrecht 18-04-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Met alcohol op achter het stuur

BAARN Een 32-jarige Bunschoter is zaterdagavond rond 22.50 uur betrapt op het rijden onder invloed. Surveillerende agenten lieten de man op straat een blaastest ondergaan. Toen bleek dat hij teveel gedronken had, werd hij aangehouden. Op het politiebureau bleek de uitslag van 540 ug/l voldoende voor een proces verbaal en een rijverbod van vijf uur.

Ook op de Raadhuislaan in Eemnes werd een automobilist op zaterdagavond rond 23.00 uur betrapt op het rijden met een slok teveel op. Na aanhouding bleek op het politiebureau dat de man voor 470 ug/l aan alcohol genuttigd had. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en een proces verbaal en kon daarna lopend zijn weg vervolgen.

Vernielers aangehouden

SOEST Drie jongens van 17 jaar uit Soest en Maarsbergen zijn zondagochtend rond 02.45 uur aangehouden op verdenking van vernieling. Even daarvoor had de politie een melding gekregen dat er jongens ruiten zouden vernielen bij een pompstation aan de Soesterbergsestraatweg. De politie ging meteen ter plaatse en kon het drietal aanhouden. De jongens bekenden direct. Na verhoor konden zij met een bekeuring naar huis.

Beroving

BAARN Een 16-jarige jongen uit Baran is zondagochtend rond 02.30 uur met geweld van zijn jas en portemonnee beroofd. De jongen fietste over de Berkenweg toen er vanaf de Platanenlaan een groep van zeven á tien jongens op hem afkwam en hem de doorgang versperde. Hij werd van zijn fiets getrokken en werd diverse keren geschopt en geslagen terwijl hij op de grond lag. Hij liep hierbij diverse verwondingen op. De politie stelt een onderzoek in.