Eemland zuid, 12.00 uur

Utrecht 18-04-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Scootercontroles

WOUDENBERG Op de Bosrand en omgeving heeft de politie vrijdagmiddag van 13.45 tot 15.00 uur een bromfietscontrole gehouden. Er werden in die tijd elf bromfietsen gecontroleerd. In totaal werden elf bekeuringen uitgeschreven voor het opgevoerd zijn van de bromfiets, het niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat en het niet dragen van een helm. Een bromfietser werd aangehouden omdat hij mogelijk op een gestolen bromfiets reed.

Tussen 15.15 en 17.00 uur werd op de Bavoortseweg in Leusden gecontroleerd. Er werden 17 bromfietsen en scooters gecontroleerd waarvoor in totaal 14 bekeuringen werden uitgeschreven voor diverse feiten.

Autokraker aangehouden

AMERSFOORT Een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is zaterdagochtend rond 06.00 uur aangehouden op verdenking van het inbreken in een auto. Getuigen hoorden en zagen de man op de Zangvogelweg een auto openbreken en waarschuwden de politie. Toen deze ter plaatse kwam was de man er op de fiets vandoor. Op basis van het opgegeven signalement werd hij even later aangetroffen op het Neptunusplein. In de omgeving werd zijn fiets en een autoradio aangetroffen. De man is ingesloten op het politiebureau.

Bedreiging

AMERSFOORT Nadat een 22-jarige Amersfoorter een 22-jarige plaatsgenoot zag stelen in een winkel aan de Puntenburgerlaan, meldde hij dit aan winkelpersoneel. De diefstal kon hierdoor voorkomen worden.

Even later wilde de 22-jarige verdachte echter verhaal halen bij de 22-jarige melder, en bedreigde hij de man op de Soesterweg met een alarmpistool. Hierop ontstond tussen de twee mannen een worsteling. De 19-jarige Amersfoortse vriendin van de verdachte kwam op de worsteling af en probeerde haar vriend te ontzetten. Door omstanders werd de politie gebeld. De 22-jarige verdachte en zijn vriendin werden aangehouden, na verhoor kon de vrouw gaan, de man is in verzekering gesteld.