Lekstroom, 11.50 uur

Utrecht 18-04-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Slok teveel op

VIANEN In de nacht van zaterdag op zondag 18 april werd in verband met een alcoholcontrole op de Aime Bonnastraat rond 01.00 uur een 37-jarige automobilist uit Vianen gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Uit een eerste test bleek dat hij teveel alcohol gedronken had. Hij werd aangehouden en op het politiebureau bleek zijn uitslag 420 ug/l te zijn. Proces verbaal tegen de man wordt opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 4 uur.

Beroving

IJSSELSTEIN Zaterdagavond rond 19.15 uur is op het Monitorplein een 12-jarig meisje uit Steenbergen beroofd van haar tas. Door middel van getuigenverklaringen kon een 13-jarige verdachte omstreeks 20.30 uur aan het Nipkowplein worden aangehouden. De jongen werd vervolgens overgebracht naar het politiebureau en is in verzekering gesteld. De tas van het meisje is teruggevonden in de buurt. De politie heeft de beroving in onderzoek.

Beroving

NIEWEGEIN In de nacht van vrijdag op zaterdag 17 april is rond 03.45 uur op de Weg naar de Poort een 32-jarige man uit Nieuwegein beroofd van zijn portemonnee. Een nog onbekend gebleven man vroeg de man om geld en griste de portemonnee van de man uit zijn hand. De dader vluchtte vervolgens weg in de richting van IJsselstein. De politie onderzoekt de zaak.

Drie winkeldievegges aangehouden

VIANEN Zaterdagmiddag rond 13.20 uur zijn drie vrouwen uit Nieuwegein, 21, 42 en 44 jaar, aangehouden voor winkeldiefstal. De gealarmeerde politie hield het drietal in hun auto staande. In de auto troffen de politieagenten de gestolen goederen aan.

De vrouwen hebben bekend de goederen gestolen te hebben uit een winkel in de Voorstraat. Alledrie zijn ingesloten op het politiebureau.

Rijden zonder rijbewijs

HOUTEN Zaterdagochtend rond 07.15 uur controleerden politieagenten een voertuig op het Achterom. De auto bleek niet verzekerd te zijn en de APK verlopen. Tevens bleek de bestuurder niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De auto is in beslag genomen en kan opgehaald worden met een bewijs van verzekering en door iemand met een geldig rijbewijs. Proces-verbaal tegen de bestuurder, een 20-jarige Utrechter, is opgemaakt.