Binnensticht, 12.15 uur

Utrecht 18-04-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Oproep getuigen zinloos geweld

ZEIST Een 33-jarige inwoner van Zeist is vrijdagmiddag 16 april rond 16.00 uur gewond geraakt nadat hij door meerdere personen mishandeld is. De man lag op een grasveldje op de Slotlaan ter hoogte van het Bethanieplein en zat wat te praten met mensen om zich heen.

Op een gegeven moment kwam een groepje jongens bij de man staan die ook een praatje maakten. Naar aanleiding van een opmerking ontstond er een woordenwisseling waarna een jongen schopte in de richting van de man. Hierop ontstond er een vechtpartij waarbij zeven á tien jongens op de man insloegen en schopten en hem ook in de vijver duwden.

Omstanders haalden de man uit het water en waarschuwden de politie. De man moest naar het ziekenhuis om zich te laten behandelen aan onder meer gekneusde ribben, een afgebroken tand en meerdere striemen en plekken.

De jongens gingen er na de mishandeling vandoor. Eén van hen, een 20-jarige Zeister kon worden aangehouden. Hij zit nog vast op het politiebureau.

De politie is op zoek naar getuigen van deze daad van zinloos geweld. Zo wil zij graag te weten komen hoeveel verdachten er geslagen en geschopt hebben naar het slachtoffer. Omdat het vrijdag mooi weer was en er veel mensen op het genoemde grasveldje waren, moeten er wel getuigen geweest zijn van dit voorval. Zij worden verzocht zich te melden bij politie Binnensticht, telnr: 0900-8844 (lokaal tarief).

Steekpartij

ZEIST Een 24-jarige man uit Almere is zaterdagavond rond 18.40 uur op de Laan van Vollenhove gewond geraakt na een worsteling met een 22-jarig man uit Zeist. De man uit Almere liep over genoemde straat toen de 22-jarige man naar hem toe kwam, en een praatje begon. Hij had echter een mes in zijn handen. Toen de 24-jarige dit zag ontstond een worsteling waarbij hij waarschijnlijk toch geraakt is door het mes.

Omstanders waarschuwden de politie. Het slachtoffer en de dader zijn bekenden van elkaar. De aanleiding van de worsteling ligt bij problemen in de relatiesfeer. De politie onderzoekt de zaak.

Aanrander aangehouden

ZEIST Een 28-jarige man uit Zeist is zondagochtend rond 01.00 uur aangehouden nadat hij zaterdagavond rond 23.00 uur een vrouw had aangerand. De vrouw, 31 jaar uit Zeist, fietste over de Utrechtseweg in de richting van Zeist toen de man op zijn bromfiets voorbij kwam rijden. Even verderop bleef hij staan om de vrouw te laten passeren.

Hij probeerde de vrouw te betasten en maakte enkele opmerkingen. De vrouw beet fel van zich af waardoor de man zijn weg vervolgde. De vrouw waarschuwde direct de politie. Op basis van het opgegeven signalement stelde de politie een onderzoek in en kon zo een paar uur later de man in zijn woning aanhouden.

Hij is ingesloten op het politiebureau.

Aanhangwagencontrole

ZEIST Zaterdagochtend van 09.30 tot 12.00 uur heeft de politie een grote controle gehouden op de technische staat en papieren rond aanhangwagens. In totaal werden veertien aanhangwagens naar de controleplaats aan de Leeuweriklaan gebracht. Opvallend was dat er met alle aanhangwagens wel iets mis was.

In totaal werden vijftien bekeuringen uitgeschreven voor onder meer niet werkende verlichting, geen hulpkoppeling, versleten banden of teveel lading. Tevens werd een 35-jarige Zeister aangehouden omdat hij het niet eens was met de controle en de agenten bedreigde met een stuk hout.

Diefstal bromfiets

BILTHOVEN Twee Utrechters van 17 en 19 jaar zijn zaterdagmiddag rond 18.00 uur aangehouden nadat zij een bromfiets gestolen hadden. De politie kreeg een melding binnen dat twee jongens op een bromfiets hard rond reden over de Soestdijkseg en ook hadden geplast in een portiek van een flat aan de Julianalaan.

Op de Soestdijkseweg Noord kon een motoragent de 19-jarige jongen aanspreken en bekeuren. Op die plek zag hij echter ook een doorgeknipt hangslot aan een hek hangen. Toen hij daarom de bromfiets wilde controleren, ging de 17-jarige hiermee vandoor. Via de trap af het tunneltje in. De agent zette te voet de achtervolging in. Bij de trap omhoog kreeg hij de jongen te pakken die zich hevig verzette en met de bromfiets de trap op wilde rijden.

Uiteindelijk viel de agent met de jongen en de bromfiets van de trap. Het lukte de agent de jongen te boeien. Beide jongens werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de 17-jarige jongen is proces verbaal opgemaakt. De 19-jarige is in verzekering gesteld. De bromfiets bleek te zijn gestolen.