Utrecht stad, 11.50 uur

Utrecht 18-04-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Verzet bij aanhouding

UTRECHT Twee 22-jarige mannen, afkomstig uit Utrecht en Groningen, zijn in de nacht van zaterdag op zondag 18 april op de Minrebroederstraat aangehouden voor onder meer wildplassen en belediging.

Toen de Utrechter betrapt werd op wildplassen en hiervoor een bekeuring kreeg, wilde hij zijn naam niet opgeven. Hierop werd hij aangehouden. Zijn vriend, de Groninger, bemoeide zich met de aanhouding en voldeed niet aan het verzoek van een politieagent hiermee op te houden. De man werd vervolgens aangehouden voor belediging nadat hij de agent had uitgescholden. Bij de aanhouding liep de agent een schaafwond op aan zijn knie. Met behulp van assistentie is de man tenslotte aangehouden. Beide mannen zijn overgebracht naar het politiebureau waar ze verschillende bekeuringen ontvingen.

Gebruik pepperspray bij aanhouding

UTRECHT In dat nacht van zaterdag op zondag 18 april omstreeks 02.40 uur zijn op het Vredenburg vier personen (twee mannen uit Utrecht en een man en vrouw uit Harmelen) aangehouden. Het opstootje begon toen een politieagent een bekeuring wilde uitschrijven voor belediging. De vrienden van de man waren het met de bekeuring niet eens. Het meisje uit Harmelen (16 jaar) maakte slaande bewegingen in de richting van een agent en werd aangehouden. De 44-jarige man uit Harmelen haalde vervolgens uit naar een andere agent. Om de man onder controle te krijgen is pepperspray gebruikt. Uiteindelijk hebben meerdere politie-eenheden en politiehonden de rust laten terugkeren. De vier zijn overgebracht naar het politiebureau. Later heeft op het politiebureau een 13-jarig meisje uit Harmelen een bekeuring van 100 euro gekregen omdat zij zich ook met de vechtpartij had bemoeid.

Aanhouding woninginbrekers

UTRECHT Zaterdagavond rond 21.45 uur zijn een 43-jarige vrouw uit Utrecht en een 42-jarige vrouw uit IJsselstein op de Van Swindenstraat aangehouden op verdenking van het inbreken in een woning. Getuigen hadden gezien dat de twee vrouwen zich zeer verdacht in de buurt ophielden en vermoedelijk trachtten woningen binnen te gaan. De politie stelt een onderzoek in naar de vermoedelijke (pogingen tot) woninginbraak.

Winkeldief

UTRECHT Zaterdagmiddag rond 15.15 uur werd de politie naar het Vredenburg gestuurd. Omstanders hadden daar een 32-jarige winkeldief aangehouden die zich verzette tegen zijn aanhouding. De man was met gestolen goed weggerend uit een winkel aan de Lange Elisabethstraat en had op zijn vluchtroute een oudere vrouw omver gelopen. Getuigen kregen de man op het Vredenburg te pakken en hebben de verdachte aan de politie overhandigd waarna hij is overgebracht naar het politiebureau.

Technische verkeerscontrole

UTRECHT De politie (scooterteam) heeft zaterdag van 09.00 tot 15.00 uur rond de Jaarbeurs een bromfietscontrole gehouden. Er werden 30 bromfietsen gecontroleerd. Bij 13 personen was alles in orde. In totaal werden 29 bekeuringen uitgedeeld, onder meer voor een te hoge constructie snelheid. Een persoon, een 29-jarige Utrechter, reed op een onverzekerde bromfiets. Zijn bromfiets is in beslag genomen.