Politie Groningen

persberichten zondag 18 april 2004

Provincie Groningen 18-04-2004 -

Winschoten: rijden onder invloed
Op de Wilhelminasingel in Winschoten werd een 50-jarige automobilist uit Sellingen zaterdagnacht gecontroleerd op het rijden onder invloed. Hij blies een promillage van 1.4. Zijn rijbewijs is ingevorderd en een dagvaarding wordt opgemaakt. Op de Beertsterweg werd een 40-jarige automobilist uit Vlagtwedde gecontroleerd. Hij blies een promillage van 1.9. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd en een dagvaarding uitgeschreven.

Onstwedde: onbekende automobilist rijdt tegen autoportier Een nog onbekende automobilist reed zaterdagnacht rond 00.30 uur op de Dorpsstraat in Onstwedde tegen een openstaande portier van een geparkeerde auto aan. De portier klapte geheel dubbel en kwam los van het chassis. Wonderwel raakte een bij de portierdeur gehurkt zittend 15-jarige meisje uit Onstwedde niet gewond. De politie is op zoek naar de bestuurder van de witte Renault Clio (sportieve uitvoering) die na de aanrijding doorreed. Eventuele getuigen of mensen die nader informatie hebben worden verzocht te bellen met de politie in Stadskanaal via 0900 8844 (lokaal tarief).

Veendam: man aangehouden na vernieling en mishandeling
De politie hield zaterdagnacht een 36-jarige Veendammer aan in de Mezenbroekstraat in zijn woonplaats voor vernieling en mishandeling. De man had een ruit van een woning in de straat vernield en een 41-jarige buurtbewoner een aantal malen geschopt. Getuigen melden dat de man onder invloed was van pillen en drank en hij kon enige tijd later worden aangehouden. Hij zit vast voor nader verhoor en onderzoek.

Slochteren: landbouwer overleden na bedrijfsongeluk
Een 57-jarige landbouwer uit Slochteren is zaterdagavond in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen die hij opgelopen had bij een bedrijfsongeluk met een pootmachine. De man was zaterdagmiddag aan het werk met de machine op het land aan Denemarken in Slochteren en is waarschijnlijk bij reparatiewerkzaamheden aan de machine er onder bekneld geraakt. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht waar hij later is bezweken aan zijn opgelopen letsel.

Delfzijl: twee mannen aangehouden voor vernieling lantaarnpaal De politie hield zaterdagnacht twee mannen, 19 jaar uit Delfzijl en 22 jaar uit Appingedam, aan voor het vernielen van een lantaarnpaal aan de Fortressestraat in Delfzijl. De beide mannen gingen aan de paal hangen waarna deze afbrak. Zij werden aangehouden voor openlijke geweldpleging en ingesloten voor verhoor. Zij krijgen een proces-verbaal.

Delfzijl: dronken brommerrijders
Op het Zwet in Delfzijl hield de politie zaterdagnacht een broer (24) en een zus (28) uit Delfzijl aan op respectievelijk een bromfiets en een snorfiets waarbij beide onder invloed van alcohol bleken te zijn. Ze bliezen beide aan promillage van 1.2 en kregen een rijverbod en een proces-verbaal. De man beledigde de agenten en probeerde zich aan zijn aanhouding te ontrekken. Er werd tegen de Delfzijlster pepperspray ingezet wat het verzet deed staken. Zijn zus bemoeide zich ook met het geheel en krijgt een proces-verbaal voor ambtsbelemmering.

Oosternieland / Onderdendam: rijden onder invloed
Een 34-jarige automobiliste uit Kollumerzwaag werd zaterdagavond nadat ze bij een oprit van de Eemshavenweg bij Oosternieland een verkeersbord omver had gereden aangehouden. Getuigen meldden de aanrijding bij de politie en zagen de vrouw doorrijden. Zij werd op de Plataanlaan in de stad aangetroffen. Op het bureau blies de vrouw een promillage van 1.7. Haar rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. In Onderdendam werd op de Middelstumerweg een 44-jarige automobilist uit Kantens gecontroleerd. Hij blies een promillage van 1.7 en ook zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.