1e persbericht van zondag 18 april 2004

Eindhoven 18-04-2004 - Berichten uit de regio

Geldrop: Fietser gewond bij aanrijding

Zaterdagmiddag omstreeks 17.15 uur is een 62-jarige Geldropse fietsster bij een aanrijding op de kruising Molenstraat Heuvel, gewond geraakt. Het slachtoffer reed over de Heuvel komende uit de richting Hofstraat en verleende op de kruising geen voorrang aan de voor haar van rechts komende personenauto bestuurd door een 32-jarige Geldropse automobilist. Het slachtoffer is met verwondingen aan haar hand en voet overgebracht naar het ziekenhuis.

Helmond: Aanhouding na mishandeling

Zaterdagavond om 21.15 uur is op de Deltaweg een 33-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor in een woning aan de Waalstraat zijn 38-jarige Helmondse vriendin bij een ruzie ernstig te hebben mishandeld. De verdachte is voor onderzoek ingesloten. Het slachtoffer is met een gebroken neus, oogkas en jukbeen en een zware hersenschudding opgenomen in het ziekenhuis.

Helmond: Aanhouding na drugsgebruik

Twee inwoner van Aarle-Rixtel van 19 en 21 jaar zijn zondagmorgen om 00.40 uur op het Prins Clausplein aangehouden. Zij werden betrapt door surveillerende agenten toen zij op de openbare weg drugs stonden te gebruiken. De verdachten waren in het bezit van een kleine hoeveelheid cocaïne en drie XTC pillen. Zij zijn overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden. De drugs zijn inbeslaggenomen.

Helmond: Aanhouding na vernieling

Een 23-jarige inwoner van Helmond is zondagmorgen om 04.12 uur op de Vondellaan aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor een ruit van een winkel aldaar te hebben vernield. Bij deze vernieling was hij gewond geraakt aan zijn hand. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Lastige mannen aangehouden

Op het Stratumseind is zondagmorgen om 04.19 uur een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man vond het nodig zich te bemoeien met een gesprek dat een politieambtenaar met een andere man had en weigerde zich te verwijderen. Toen de verdachte in een politieauto werd overgebracht naar het bureau "kopte" hij het raam van het politievoertuig eruit. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Nadat de verdachte was afgevoerd vond zijn 28-jarige Eindhovense vriend het nodig zijn taak over te nemen en de collegas te hinderen en een gesprek onmogelijk te maken. Ook hij is, onder enig verzet en onder het uiten van beledigende taal, aangehouden en op het bureau ingesloten.

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling vriendin

Zondagmorgen om 06.01 uur is op de Kamillestraat een 47-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor bij een ruzie zijn 41-jarige Eindhovense vriendin te hebben mishandeld. De vrouw had diverse verwondingen in haar gezicht en heeft zich hieraan laten behandelen. De verdachte is overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Helmond: Drie verdachten aangehouden na poging inbraak

Surveillerende politiemensen zagen op een parkeerplaats aan het Ameidepark drie jongelui die bijzonder veel interesse hadden in daar geparkeerd staande autos. Zij zagen dat een van de drie op een vrachtwagen klom en naar binnen keek. De drie verdachten een 14-jarig Helmonds meisje, een 15-jarige Helmondse jongen en een 17-jarige inwoner van Blerick zijn zondagmorgen om 03.54 uur aangehouden. Alle drie waren in het bezit van diverse inbrekerswerktuigen. Een van hen droeg zwarte handschoenen en had een donkere muts in zijn zak. De verdachten zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten. De werktuigen zijn inbeslaggenomen en veilig gesteld. De ouders van de minderjarige verdachten zijn in kennis gesteld.

Eindhoven: Aanhouding na inbraak

In een kelderbox van een woning aan de Kromhoutstraat is zondagmorgen om 00.15 uur een 26-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Een bewoner had glasgerinkel gehoord en de politie gewaarschuwd. Deze trof in de kelderbox de verdachte aan. Hij is overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Helmond: Negen verdachten van vernieling aangehouden

Op de Uiverlaan zijn zondagmorgen om 03.30 uur negen mannen in de leeftijd van 16 tot 19 jaar, afkomstig uit Bunschoten Spakenburg en Helmond, aangehouden wegens vernieling. Getuigen hadden gezien dat de verdachten autospiegels en straatmeubilair aan het vernielen waren in o.a de Bindersestraat en de Uiverlaan. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. Eventuele benadeelden worden verzocht zich bij de politie Helmond te melden via het tel. nr. 0900-8844.

Heusden: Eenzijdig ongeval onder invloed

Een 20-jarige automobilist uit Asten is zondagmorgen om 04.40 uur op de Gezandebaan aangehouden. De man had kort ervoor een eenzijdig ongeval veroorzaakt en was met zijn auto tegen een boom gereden. Bij controle bleek dat hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,20 promille aan. De bestuurder kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur

Bakel: Bromfietser onder invloed

Op De Hilt is zondagmorgen om 06.05 uur een 19-jarige bromfietser aangehouden. De man reed zonder helm op zijn bromfiets en bleek gedronken te hebben. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim
1,75 promille aan. De man kreeg een proces verbaal en een rijverbod van 9 uur.