Politie Zaanstreek-waterland


15:25 16-APR-04
loc.: ZAANDAM, PROV WEG Z'DAM-CASTRICUM
Politie zoekt getuigen ongeval
De politie zoekt getuigen van een ongeval dat op vrijdagmiddag omstreeks half vier plaatsvond op de provincialenweg Zaandam - Castricum ter hoogte van Koog aan de Zaan waarbij een bromfietser en fietser gewond raakten.
Vermoedelijk hield de bromfietser, een 66-jarige man uit Zaandam, onvoldoende de rechterzijde van het fietspad aan waardoor hij een 58-jarige vrouw uit Amsterdam schampte die hem tegemoet fietste.
De vrouw is met nekletsel afgevoerd naar het Boven-IJziekenhuis de bromfietser is met beenletsel afgevoerd naar ziekenhuis de Heel.
Daar de toedracht van het ongeval nog niet geheel duidelijk is wil de politie graag in contact komen met mogelijke getuigen. Zij worden verzocht zich te melden via 0900-8844.

18:04 16-APR-04
loc.: WIJDEWORMER, A7
Gewonden bij kop-staart aanrijding
Twee bestuurders moesten met nekklachten naar ziekenhuis de Heel worden overgebracht na een kop-staart aanrijding op de A7 waarbij 7 voertuigen betrokken waren. Een 35-jarige vrouw uit Stein kon vermoedelijk haar auto niet tijdig stoppen toen voor haar geremd werd.
Het overige verkeer richting Purmerend moest tijdelijk via de afslag Zaandijk omgeleid worden. De brandweer kwam ter plaatse vanwege een rokende auto en ter assistentie bij het uit elkaar trekken van de voertuigen. Twee honden van een van de slachtoffers werden tijdelijk door personeel van de dierenambulance opgevangen.
Vier voertuigen moesten weggesleept worden, drie wagens konden uiteindelijk op eigen kracht hun weg vervolgen. De rijbaan richting Purmerend was een uur gesloten.

19:11 16-APR-04
loc.: PURMEREND, WILLEM EGGERTSTRAAT
Aanhoudingen na parkeerruzie
De politie hield twee mannen aan in een parkeergarage die ruzie maakten over een parkeersituatie. Een 26-jarige bestuurder uit Spijkenisse had bij het uitparkeren de buitenspiegel van een naast hem geparkeerde auto geraakt. De 37-jarige Purmerendse eigenaar van dit voertuig kreeg hierop woorden met de man, die op zijn beurt vermoedelijk meerdere keren dreigend op hem probeerde in te rijden. Het geen weer gevolgd werd door het vernielen van een zijruit en een buiten spiegel door de man uit Purmerend.
Na het opnemen van de verklaringen zijn beide verdachten heen gezonden.

16:32 17-APR-04
loc.: PURMEREND, MEERLAND
Politieagenten grijpen in bij ganzenpesterij
Politiemensen traden op tegen een groep van zo'n twintig jongeren in de leeftijd van 7 tot 13 jaar die met stokken achter een troep ganzen aan zaten. De dieren werden daarbij door de knapen geslagen.
De ganzen waren enigszins overstuur, maar hadden geen zichtbare verwondingen. De jeugd werd op niet mis te verstane wijze duidelijk gemaakt dat dit de laatste maal moest zijn.

16:59 17-APR-04
loc.: ZAANDAM, VINKENSTRAAT
Twee vrouwen aangehouden voor bedreiging
De politie hield twee vrouwen uit Zaandam (17 en 19 jaar) aan op verdenking van het mishandelen en bedreigen van de eigenaar en een bezoeker van een snookercentrum. Daarbij hitste een van de verdachten een grote hond op tegen de aanwezigen. In de zaak was een toernooi gaande dat door de aanwezigheid van de hond en het luidruchtige gedrag van de meisjes verstoord werd. De onenigheid ontstond toen de eigenaar de betrokkenen had gevraagd om het pand te verlaten.
Vlak voor het arriveren van de politie namen de meisjes de benen, maar twee van de verdachten konden na een korte zoekactie worden aangehouden. Tegen hen werd proces verbaal opgemaakt.

23:50 17-APR-04
loc.: KROMMENIE, POPULIERENLAAN
Een verdachte aangehouden na vernieling bij school
Na een melding van een getuige dat jongeren ruiten aan het intrappen waren bij een school stelden twee politiemensen een onderzoek in. Negen ruiten van het schoolgebouw bleken gebroken. Een groep van ongeveer zes jongeren was reeds de buurt in gevlucht. Op basis van een signalement kon na een zoektocht een van de verdachten worden aangehouden. Van deze15-jarige jongen uit Krommenie is aan het politiebureau een verklaring opgenomen. Waarna zijn ouders in kennis werden gesteld en hij thuis is afgeleverd. De politie sluit meerdere aanhoudingen voor deze vernielingen niet uit.

04:53 18-APR-04
loc.: PURMEREND, KOEMARKT
Rustige horecanacht voor politie
De politie inzet op de Koemarkt kon deze nacht beperkt blijven tot het schrijven van twee bekeuringen voor het drinken van alcohol op straat en een prent voor een wildplasser. In twee cafés werden conflicten in de kiem gesmoord door de agenten.

06:25 18-APR-04
loc.: ZAANDAM, DAM, ROZENGRACHT , ZUIDDIJK
Horecacontroles Dam en omstreken
Zowel vrijdag als zaterdagnacht controleerde de politie de horeca-exploitanten in het Damgebied. Er werd extra gecontroleerd op o.a. sluitingstijden, het aanwezig zijn van de eigenaar en het uitbaten conform de drankvergunning. Tegen een aantal onrechtmatigheden werd verbaliserend opgetreden.
De inzet van politiemensen tijdens de uitgaansnachten bleef beperkt tot het ingrijpen bij een paar kleine opstootjes.


---- --