Politie Twente

Persberichten Politie Twente 18 april 2004

Ageeth Doldersum: 053-4555588

Aanrijding met letsel

Vrouw raakt gewond bij aanrijding tussen twee personenauto's

Langeveen

Een 31-jarige automobiliste uit Langeveen reed zaterdagmorgen 17 april omstreeks 10.00 uur over de Molenbergstraat in Langeveen. Op het kruispunt met de Langehaarsweg verleende zij geen voorrang aan een voor haar van rechts komende auto, bestuurd door een 46-jarige man uit Vroomshoop, met als gevolg een aanrijding. De auto van de 46-jarige man vloog over de kop en kwam in de berm tot stilstand. Een 47-jarige vrouw uit Vroomshoop, die bij de 46-jarige man in de auto zat, werd met nekklachten voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-047276)

Automobilist gewond

Automobilist raakt gewond na aanrijding met vrachtwagen

Rijssen

Een 50-jarige automobilist uit Enter reed zaterdagmiddag 17 april omstreeks 13.00 uur vanaf de parkeerplaats aan de N347 in Rijssen over de invoegstrook. Hij reed vanuit de richting Enter/Rijssen. Op een gegeven moment reed hij vanaf de invoegstrook de rijbaan op en keerde zijn auto. Hij kwam hierdoor in aanrijding met een vrachtwagen plus aanhangwagen, die eveneens op de N347 reed vanuit Enter/Rijssen en de auto van de 50-jarige van achteren naderde. De 50-jarige man had verwondingen aan zijn schouder en mogelijk nek, waardoor hij voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis werd overgebracht. (bps: 04-047375)

Aanhouding dronken automobilist

Door oplettende getuigen ziet de politie kans een bestuurder van een auto aan te houden nadat deze onder invloed van alcohol een aanrijding had veroorzaakt en er vandoor was gegaan

Hengelo

Zondag 18 april omstreeks 02.50 uur reed een bestuurder van een auto bij het wegrijden op de Willemstraat in Hengelo een geparkeerd staande auto aan. De bestuurder ging er na de aanrijding vandoor. Getuigen hadden het kenteken van zijn auto genoteerd. Politieagenten achterhaalden de identiteit van de bestuurder en hielden de verdachte, een 26-jarige man uit Hengelo, even later bij zijn woning in Hengelo aan. Ademanalyse gaf een resultaat van 2.00 promille. De 26-jarige man moest zijn rijbewijs inleveren en krijgt proces-verbaal. (bps: 04-047619)

Rijbewijs ingevorderd

Man moet rijbewijs inleveren wegens herhaaldelijk rijden onder invloed van alcohol

Enschede

Politieagenten gaven zondag 18 april omstreeks 04.50 uur een automobilist een stopteken nadat de bestuurder het eenrichtingsbord aan de Beltstraat in Enschede had genegeerd. De bestuurder stopte, waarna de politieagenten een sterke alcohollucht roken. Zij lieten de bestuurder, een 31-jarige man uit Enschede, blazen en hielden hem vervolgens aan. Ademanalyse op het politiebureau gaf een uitslag van 1,28 promille. Omdat de 31-jarige reeds eerder wegens het rijden onder invloed bekeurd was, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-047645)

Plasma-televisie gestolen

Plasma-televisie gestolen

Delden

Zaterdagavond 17 april werd in een woning aan de Fluitekruid in Delden ingebroken. De dader(s) kwam(en) de woning binnen door het forceren van een raam en ging er vervolgens met een grijze plasma-televisie vandoor. Het gaat om een 43 inch plasma, merk Pioneer en type PDP-433HDE met een waarde van ongeveer E 10.000,-. (bps: 04-047556)

Inbraak in bedrijf

Bij inbraak in motorzaak duizenden euro's aan goederen gestolen, waaronder drie crossmotoren

Losser

Bij een inbraak in een motorzaak aan De Zoeker Esch in Losser werden in de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 april drie crossmotoren, motorkleding en motoronderdelen gestolen. De daders kwamen binnen nadat zij een raam hadden geforceerd. Door de eigenaar van het bedrijf werd aangifte gedaan. De waarde van de gestolen goederen wordt geschat op ongeveer E 20.000,-. De drie gestolen crossmotoren zijn van het merk Honda, rood van kleur en van het type CR250 of CR125, bouwjaar 2003. (bps: 04-047224)

Verdachte twee keer aangehouden

Verdachte wederom aangehouden nadat hij bij vrijlating een politieagent bij de keel greep

Almelo

Zoals reed vermeld in het persbericht van zaterdag 17 april werd die dag omstreeks 04.00 uur een 35-jarige automobilist op de Henriette Roland Holstlaan in Almelo aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol. Na verhoor werd de 35-jarige verdachte zaterdag 17 april omstreeks 06.15 uur in vrijheid gesteld. Een politieagent liep met hem mee naar de uitgang van het politiebureau aan Het Baken in Almelo toen de verdachte hem vroeg of hij een van de agenten was die bij zijn aanhouding aanwezig was geweest. Toen de politieagent dit bevestigde, greep de verdachte de agent naar de keel. De verdachte werd wederom aangehouden. De 35-jarige man verzette zich en moest geboeid in de cel worden overgebracht. De verdachte schold de agenten uit en bedreigde een van hen. Hij is in verzekering gesteld en zal nader gehoord worden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Zaterdag 17 april werd onderstaand persbericht gezonden:

Zaterdag 17 april omstreeks 04.00 uur controleerden politieagenten een 35-jarige automobilist uit Almelo op de Henriette Roland Holstlaan in Almelo, nadat zij hadden gezien dat hij slingerend over de weg reed. Een blaastest wees uit dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde, waarop hij werd aangehouden. De 35-jarige man weigerde mee te werken aan een ademanalyse, waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. Bij navraag bleek zijn rijbewijs echter reeds eerder ingenomen te zijn. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-047184)

Aanhouding wegens mishandeling

Burenruzie loopt uit de hand; politie houdt verdachte aan wegens mishandeling

Almelo

Zondag 18 april kwam omstreeks 00.40 uur een melding binnen van een mishandeling aan de Sluitersveldssingel in Almelo. Politieagenten troffen op genoemde locatie een 24-jarige man uit Almelo aan met een bloedende wond aan zijn hoofd. Direct daarna kwam een tweede persoon aanlopen, een 22-jarige man uit Almelo. Hij vertelde met zijn 24-jarige buurman onenigheid te hebben gehad. De boel was uit de hand gelopen en hij had zijn buurman een klap gegeven. Ambulancepersoneel behandelde de 24-jarige man ter plaatse aan zijn verwonding. De politie hield de 22-jarige verdachte aan. Hij werd na verhoor heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-047580)

Aanhouding wegens brandstichting

Man steekt fietstas in brand en wordt door de politie aangehouden

Enschede

Zondag 18 april zagen politieagenten omstreeks 03.40 uur aan de Benninkbrug in Enschede dat een man bij een fiets stond en met een aansteker een deel van een fietstas in brand stak. Het vuur doofde vanzelf. De agenten hielden de verdachte, een 23-jarige man uit Enschede aan. De verdachte zal nader gehoord worden. De eigenaar van de fiets is nog niet bekend. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-047635)

Aanhouding wegens belediging en bedreiging

Man beledigt en bedreigt parkeercontroleurs en wordt aangehouden

Enschede

Parkeercontroleurs liepen zaterdagmiddag 17 april omstreeks 14.30 uur tijdens een parkeercontrole nabij het Stationsplein in Enschede toen hun een man tegemoet liep met een flesje bier in zijn hand. Een van de parkeercontroleurs vroeg de man het flesje weg te doen omdat het nuttigen van alcohol op de openbare weg verboden is. De man weigerde dit, ook bij een tweede verzoek en begon de parkeercontroleurs uit te schelden en te bedreigen. Hij wilde hen op een gegeven moment met het bierflesje slaan. De politiemedewerkers konden deze aanval ontwijken door achteruit te springen. De verdachte, een 43-jarige man uit Enschede, werd aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en zal nader gehoord worden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-047356)

Aanhoudingen na openlijke geweldpleging

Politie houdt groep mannen aan wegens vernieling van een reclamebord en twee abri's

Wierden

Politieagenten hielden zondag 18 april omstreeks 14.10 uur op de Almelosestraat in Wierden tien verdachten aan wegens vernieling. De hele groep had even daarvoor over de Almelosestraat gefietst en een paar van hen hadden al fietsend stenen gegooid tegen twee abri's en een reclamebord. Het ging hierbij om mannen tussen de 16 en 23 jaar afkomstig uit Almelo, Wierden en Groningen. De verdachten werden aan het politiebureau gehoord. Acht van hen bleken niets met de vernieling te maken hebben, twee van hen hebben echter de vernieling bekend. Tegen beide verdachten, twee 18-jarige mannen uit Almelo, wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-047598)

Dievegge aangehouden

Politie houdt verdachte aan na diefstal van cosmeticaproducten

Hengelo

Vrijdag 16 april kwam omstreeks 14.15 uur een melding binnen van een winkeldief in een winkel aan de Nieuwstraat in Hengelo. Het alarm was afgegaan toen een klant de winkel verliet. De klant, een vrouw, rende weg maar een medewerker kon haar met behulp van een passant tegenhouden. De politie hield de verdachte, een 26-jarige vrouw uit Papenburg, vervolgens aan. De vrouw had diverse cosmeticaproducten ter waarde van ruim E 400,- in de voering van haar jasmouw zitten. De vrouw is in verzekering gesteld. Proces-verbaal is opgemaakt. (bps: 04-046876)


---- --