Politie Zeeland


PERSBERICHT

O 4184-04 Brandstichtingen bij oude veiling en brandweerkazerne
Zondag 18 april 2004 omstreeks 4.16 uur kwam een melding binnen van een brand bij het gebouw van de Oude Veiling in Kapelle. Deze brand bleek later te zijn aangestoken. Tijdens het nablussen kwam om 4.59 uur een tweede brandmelding binnen van een brand in de brandweerkazerne te Kapelle. Ook deze brand bleek te zijn aangestoken.

Op zondag 18 april 2004 omstreeks 04.14 uur ontdekte een politieman, die op weg was naar huis, een brand in een grote stapel pallets bij het gebouw van de Oude Veiling in Kapelle. Hij sloeg gelijk alarm. De brandweer bestreed de brand met twee eenheden. Omstreeks 04.39 uur was de brand meester.

Tijdens het nablussen om 4.59 uur kwam een melding binnen van een brand in de kazerne van de brandweer aan de Mauritsstraat te Kapelle. Daar bleek een felle brand te zijn in de kantine. Om 5.28 uur had de brandweer ook deze brand onder controle. De schade aan het gebouw is behoorlijk.

Over de schadebedragen kunnen nog geen mededelingen worden gedaan.

Uit onderzoek is vast komen te staan dat het in beide gevallen gaat om brandstichting. De politie sluit niet uit dat beide branden verband met elkaar hebben. De politie hield na deze branden 5 personen aan. Onderzoek heeft inmiddels aangetoond dat zij niet betrokken waren bij de brand. Wel bleek uit onderzoek dat 3 van de aangehouden personen de taxi uit Goes niet hadden betaald.

GETUIGENOPROEP:
In verband met de branden is de politie op zoek naar getuigen die voor of tijdens de branden is opvallends hebben gezien in de omgeving van deze twee gebouwen of op een van de route van de Oude Veiling naar de Mauritsstraat te Kapelle.
Dit betekent dat mensen die iets verdachts hebben gezien voor 04.14 uur bij de Oude Veiling in Kapelle of die iets verdachts hebben gezien tussen 04.14 uur en 04.59 uur bij de brandweer kazerne aan de Mauritsstraat te Kapelle of op één van de routes van de Oude Veiling naar de Mauritsstraat, gevraagd worden zich te melden bij de politie te Goes of via 0900-8844.





Politie Zeeland