Politie Zuid-Holland-Zuid

18/04 Weekend Ablasserwaard/Vijfheerenlanden

18-04-2004 - Persberichten district II

TASJESROVER AANGEHOUDEN
PAPENDRECHT- Een 22-jarige tasjesrover uit Albasserdam is aangehouden. De man bevond zich op vrijdagavond 16 april voor een hotel aan de Lange Tiendweg. Een 66-jarige Duitse vrouw stond daar te praten met een vriendin en de chauffeur van een touringcar. Plotseling kwam een man aan. De vrouw stopte een flesje drinken in haar tas. Hierop belaagde de man de vrouw. Hij probeerde haar tas los te rukken. De vrouw kwam ten val en de man liep weg. De vrouw werd per taxi overgebracht naar het ziekenhuis met bloeduitstortingen in haar been. De politie maakte een zoekslag in de omgeving maar trof de verdachte toen niet meer aan. Op zaterdagmorgen 17 april zagen zij een man die volledig aan het signalement voldeed, lopen over de Brederodelaan. De man werd aangehouden.

GROOTSCHEEPSE BROMMERCONTROLE
GORINCHEM/PAPENDRECHT- De politie heeft op vrijdag 16 april een grootscheepse brommercontrole gehouden op de Handelskade en de Zandkade in Gorinchem en op de N3(fietspad) in Papendrecht. Er werden 59 brommers gecontroleerd. Hierbij werden 38 overtredingen geconstateerd. Dit was onder andere voor het opvoeren van de brommer of het rijden zonder verzekering. Voor elke overtreding werd een boete uitgeschreven.

BELEDIGING
LEXMOND- Een 22-jarige man uit Den Haag is aangehouden. Op vrijdagavond 16 april hield een politieman toezicht bij de wielerronde op de Dorpsstraat. Op dat moment passeerde een streekbus. De 22-jarige man zat in de bus en stak zijn middelvinger op naar de politieman. De politieman gaf de bestuurder van de bus vervolgens een stopteken en hield de Hagenaar aan wegens belediging. Hij werd na het betalen van een boete van 220 EURO weer vrijgelaten.

VECHTPARTIJ
GORINCHEM- Een 25-jarige man uit Gorinchem is gewond geraakt tijdens een vechtpartij. De vechtpartij vond in de nacht van vrijdag op zaterdag 17 april plaats in een woning aan de Burgstraat. De man kreeg daar ruzie met een aantal bekenden van hem. De man kwam bebloed naar buiten en ging naar het politiebureau om aangifte te doen. De man ging in het bureau languit in de gang liggen. De politie bracht de man over naar het Beatrixziekenhuis in Gorinchem om zijn verwondingen te laten behandelen. In het ziekenhuis gedroeg de man zich echter zeer recalcitrant. Hij beledigde de verpleegsters diverse malen. Ook schold hij de politie uit. De man werd hierop aangehouden. Hij is ingesloten.

AUTO IN SLOOT
HARDINXVELD-GIESSENDAM-Een auto is in de sloot aangetroffen. Op zaterdagmorgen 17 april omstreeks 08.00 uur zag een machinist van de trein dat een auto op zijn kop in de sloot lag langs de A15 Noordbaan. De machinist alarmeerde de hulpdiensten. De politie, duikers van de brandweer en de ambulancedienst kwamen ter plaatse. De auto werd uit de sloot getakeld. Er was niemand meer in de auto aanwezig. Ook werd in de sloot en in de directe omgeving niemand aangetroffen. Zondagmiddag 18 april hebben twee mannen, 31 en 34 jaar en afkomstig uit Hellevoetsluis zich vrijwillig gemeld op het politiebureau. De 34-jarige man heeft verklaard dat hij achter het stuur zat en in slaap was gevallen. De 31-jarige man zat naast hem in de auto. Na het ongeval zijn beiden door de achterruit uit het voertuig gekropen. Overigens was de 31-jarige zaterdagmorgen al lopend langs de A15 aangetroffen en meegenomen naar een bureau omdat hij nog een vonnis open had staan. Toen hij deze betekend had, mocht hij weer gaan. De man verklaarde toen op het bureau dat hij in een nat pak liep omdat hij in de sloot was gevallen nadat zijn vriendin hem de auto uit had gegooid.

DRONKEN FIETSER AANGEHOUDEN
GORINCHEM- Een 45-jarige man uit Gorinchem is aangehouden. Hij fietste op vrijdagavond 16 april bij het Piazza Center door het rode licht heen. Hierdoor kon hij een 29-jarige man uit Gorinchem die in zijn auto aan kwam rijden, niet meer ontwijken. De fietser botste tegen de auto op. Hij raakte niet gewond. Wel raakte de auto beschadigd. De fietser bleek veel te veel gedronken te hebben en werd hiervoor aangehouden.

MAN EN VRIENDIN AANGEHOUDEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Op de Damplaats is zaterdagavond 17 april een 33-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam aangehouden wegens rijden onder invloed. De man is vervolgens voor een ademanalyse meegenomen naar het bureau. Ook zijn vriendin, een 27-jarige vrouw uit Hardinxveld-Giessendam, ging mee naar het bureau. De man werd gevraagd plaats te nemen in de verhoorkamer en de vrouw werd gevraagd in de hal te wachten. Zij weigerde dit en werd vervolgens tot vier maal toe gevorderd te vertrekken. Toen zij daar geen gehoor aan gaf is zij verwijderd uit de verhoorkamer en is zij vervolgens aangehouden. Haar vriend gooide daarop een computerscherm op de grond en is aangehouden wegens vernieling. Beiden hebben de nacht doorgebracht op het politiebureau. De man heeft overigens zondag wel aangegeven de kosten van de vernieling te zullen betalen.

BRANDSTICHTING

HARDINXVELD-GIESSENDAM- Een 34-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam reed zaterdagavond 17 april rond 19.00 uur met zijn auto op de Ambachtstraat. Omdat hij rook zag komen uit een steegje, reed hij achteruit terug. Gelijk renden twee jongens weg, een derde jongen bleef staan. Toen de man een kijkje nam in de steeg, zag hij daar een fiets staan die in brand was gestoken. De man heeft de jongen in zijn auto gezet en de politie gebeld. De jongen, 12 jaar oud en afkomstig uit Hardinxveld-Giessendam, is daarop aangehouden wegens brandstichting.