Politie Zuid-Holland-Zuid

18/4 Weekend Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

18-04-2004 - Persberichten District I

OPSTANDJE
DORDRECHT-Een 28-jarige man uit Dordrecht is aangehouden nadat hij voor veel onrust had gezorgd. De man reed op vrijdagavond 16 april over de H.F. Tollenstraat op de brommer. De man had zijn helm op maar zijn 18-jarige passagier uit Amsterdam niet. De passagier kreeg een bekeuring. De 28-jarige stapte hierna met zijn helm half over zijn hoofd op de brommer. Toen de politie hier wat van zei, werd hij kwaad en stak zijn middelvinger op. Ook waren er familieleden die zich met het werk van de politie wilde bemoeien. De man werd aangehouden maar probeerde ervan door te gaan op zijn brommer. Een agent probeerde de brommer te pakken maar werd meegesleurd omdat de verdachte zijn gas al open had gedraaid. De agent liep geen verwondingen op. Hierna reed de verdachte tegen een geparkeerde personenauto aan. Deze liep schade op. De verdachte werd alsnog aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

INBREKER AANGEHOUDEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT- Een inbreker is aangehouden. Op vrijdagavond 16 april werd ingebroken in een garage van een woning aan de Graaf Willemlaan. Toen de bewoners hier lucht van kregen gingen zij buiten een kijkje nemen. De inbreker was op dat moment al de straat ingelopen en verstopte zich achter een auto. De bewoner zei tegen een andere bewoonster uit zijn straat dat zij haar honden maar even moest halen om de man af te schrikken. Hierop kwam de man achter de auto vandaan en begon de bewoner en de vrouw te bedreigen. Hij ging er vervolgens vandoor. De politie trof de man, lopend op zijn sokken, later in de nacht aan op een vluchtstrook van de A15. Hij voldeed volledig aan het signalement dat door de bewoner was opgegeven. Ook werd later in de nacht een identiteitskaart van de verdachte bij de woning aan de Graaf Willemlaan gevonden. Vermoedelijk heeft de man niets gestolen doordat hij gestoord werd in zijn werk. De 42-jarige verdachte uit Rotterdam werd aangehouden en is ingesloten.

MAN AANGEHOUDEN (VERVOLGBERICHT VAN OVERVAL- 12 APRIL 2004) ZWIJNDRECHT Een 23-jarige man uit Zwijndrecht is vrijdag 16 april aangehouden in zijn woning op verdenking van het plegen van een overval. Dat gebeurde op zondag 11 april 2004 omstreeks 12.30 uur. De verdachte bedreigde een 23-jarige medewerker met een kruisboog. De man verliet het benzinestation aan de Beneluxlaan in Zwijndrecht en liep toen weg. De politie startte een recherche-onderzoek op. Dit heeft geresulteerd in de aanhouding van de man. Hij is ingesloten.

POGING DIEFSTAL
DORDRECHT- Een 81-jarige vrouw uit Dordrecht is zaterdagmiddag slachtoffer geworden van een woninginbraak. Rond 15.30 uur ging de bel en stonden drie vrouwen voor haar woning aan de Colijnstraat. Ze vertelden haar dat ze boven haar kwamen wonen en dat ze problemen hadden met de douche en graag even bij de vrouw binnen wilden kijken. Ze liet de vrouwen binnen en vervolgens stelden de vrouwen haar allerlei vragen. Ondertussen was de buurman van de 81-jarige vrouw thuisgekomen. Hij had de vrouwen gezien en vond de situatie verdacht. De buren zijn bij de 81-jarige vrouw gaan aanbellen. De vrouwen die nog binnen waren verlieten toen snel voor de vrouw de woning. De 81-jarige ontdekte vervolgens dat haar slaapkamer en woonkamer waren doorzocht terwijl zij aan de praat was gehouden. Dankzij het alerte optreden van de buren hadden de vrouwen te weinig tijd gehad om buit mee te nemen.

KOFFIE GESTOLEN
DORDRECHT- Zondagmorgen 18 april rond 03.00 uur kwam er een melding binnen dat er goederen in een witte auto werden geladen op een bouwterrein aan het Dudokplein. Toen de politie onderweg was naar het bouwterrein kwam een witte auto hen tegemoet rijden. Vervolgens is de auto aan de kant gezet. In de auto zaten twee 18-jarige jongens, een 19-jarige jongen en een 20-jarige jongen, een 15-jarig meisje en een 18-jarig meisje, allen afkomstig uit Dordrecht. In de kofferbak van de auto lag een grootverpakking koffie. Na tegenstrijdige verklaringen over de herkomst van de koffie zijn alle zes de personen aangehouden. Later bleek dat de koffie afkomstig was uit een bouwkeet bij het Dudokplein, De 19-jarige jongen verklaarde dat ze een sleutel hadden gevonden op het bouwterrein en hiermee geprobeerd hadden of de bouwkeet open ging. Dat lukte en vervolgens hadden ze de koffie meegenomen.

RIJBEWIJS KWIJT
ZWIJNDRECHT- Agenten zagen zondagmorgen 18 april een auto rijden met vier personen. Aangezien zij de automobilist op alcohol wilden controleren, reden zij achter de auto aan. Deze reed de Fresiastraat in, de auto stopte en de bestuurder verliet snel de auto. Na gezocht te hebben in de omgeving kon de bestuurder even later op de Plantageweg staande worden gehouden en kon hij alsnog blazen. Hij bleek veel te veel te hebben gedronken en zijn rijbewijs zal dan ook worden ingevorderd. Het gaat om een een 23-jarige man uit Zwijndrecht.