Politie Drenthe

zondag 18-04-04

Emmen 18-04-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Dronken spookrijder aangehouden na veroorzaken ongeval HOOGEVEEN / HOLSLOOT - Zondagmorgen omstreeks 7.30 uur heeft de politie een 29-jarige man uit Hoogeveen aangehouden nadat deze op de N37 bij Holsloot onder invloed van alcohol een ongeval had veroorzaakt en daarna gewoon was doorgereden. De man reed met zijn auto over de N37 in de richting Hoogeveen. Volgens een getuige had hij de hele weg nodig en had in de rechterberm al enkele bermpaaltjes omver gereden. Vlak voor het knooppunt bij Holsloot reed hij op de linkerrijbaan recht op een tegenligger af. De bestuurder van deze auto, een 31-jarige man uit Klazienaveen, moest uitwijken en kwam met zijn auto in de berm terecht en schoot daarna van het talud af naar beneden. De bestuurder bleef ongedeerd. De veroorzaker werd een eind verder, bij Hoogeveen, op de A37 aangehouden. Hij blies 580, ruim 1,3 promille en kon zijn rijbewijs inleveren.

Overstekend kind aangereden
HOOGEVEEN - Zaterdagavond tegen 19.00 uur is een vijfjarig meisje uit Hoogeveen in de Wethouder Robaardstraat door een 49-jarige automobilist uit dezelfde plaats aangereden. Het kind stak tussen geparkeerde autos door plotseling de straat over. Vermoedelijk is de auto over haar voet gereden. Ze is naar het Bethesdaziekenhuis gebracht.

Rijbewijs ingevorderd van dronken automobilist
EMMEN - Zaterdagavond omstreeks 19.00 uur controleerden agenten een 26-jarige man uit Emmen die met zijn auto over de Kerspellaan reed. Daarbij bleek dat de man had gedronken. Bij de ademtest kwam hij uit op 590, ruim 1,3 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een snelrechtdagvaarding uitgereikt.

Woninginbraken
KLAZIENAVEEN - Zaterdagavond zijn twee woningen, aan de Meridiaan en aan de Roestweg, opengebroken en zijn er spullen uit gestolen. Aan de Meridiaan mist de 43-jarige bewoner tv-apparatuur. De 30-jarige bewoner aan de Roestweg mist een laptop. De inbrekers zijn deze woningen binnengedrongen door middel van de zogeheten flippermethode. Met een stukje plastic wordt de slotschoot teruggedrukt waarna de deur geopend kan worden. Dit is te voorkomen door bijvoorbeeld een slot met een extra beveiliging te gebruiken. Klik voor meer informatie hierover op PREVENTIE (boven in het scherm) en dan op Veilig Wonen.

Man aangehouden na diefstal dieselolie
EMMEN - Zaterdagnacht tegen 2.00 uur is een 39-jarige man uit Hoogezand aangehouden nadat hij was betrapt bij de diefstal van dieselolie uit een tank van een bedrijf aan de Eerste Bokslootweg. Hij werd betrapt nadat getuigen een vreemde auto hadden zien staan bij het bedrijf en de politie waarschuwden. De man is ingesloten voor een nader onderzoek.

Jongens aangehouden na vernieling ruit
HOOGEVEEN - Zaterdagnacht tegen 3.00 uur kreeg de politie een melding dat een ruit van een school in de Linthorst Homanstraat was ingegooid door een groepje jongens. Een getuige gaf dit door, inclusief het signalement van de daders. Na een zoekactie troffen agenten de verdachten, vier jongens, aan en brachten ze naar het bureau. Daar bleek dat een van hen, een 17-jarige jongen uit Noordseschut, de fles drank die ze eerder samen hadden leeggedronken, door het raam van de school had gegooid.

Jongeren aangehouden na belediging agenten
ASSEN - Zaterdagnacht omstreeks 5.00 uur zijn twee mannen uit Assen, 18 en 26 jaar oud, en drie mannen uit Bovensmilde van 22, 23, en 24 jaar aangehouden na belediging van toezichthoudend politiepersoneel. Dat gebeurde in de Brinkstraat, na sluitingstijd toen een grote groep de straat opging. De agenten kregen van deze vijf allerlei verwensingen en beledigingen naar het hoofd geslingerd, waarna besloten werd om, met versterking, deze vijf aan te houden. Drie van hen verzetten zich tegen de aanhoudingen, waarna geweld moest worden gebruikt. Een diensthond is daarbij ingezet en enkele raddraaiers zijn gebeten. De vijf mannen zijn ingesloten en zijn in de loop van zondag verhoord. Allen krijgen een dagvaarding mee.
HOOGEVEEN - Zaterdagnacht omstreeks 2.00 uur is in de Grote Kerkstraat een 32-jarige man uit Hoogeveen aangehouden nadat hij een agente had uitgescholden. De man kreeg een bekeuring omdat hij op straat alcohol dronk en was het daar kennelijk niet mee eens. Toen de agenten na het uitschrijven van de bekeuring wegliepen begon de man te schelden, waarop hij werd aangehouden en naar het bureau is overgebracht. Daar kreeg hij een dagvaarding uitgereikt.

Controle aanhangwagens
MEPPEL - Zaterdag voerde de politie een controle uit op de Eekhorstweg. Daar stonden ruim honderd automobilisten, de meeste met aanhanger, te wachten om vuilnis weg te brengen. De hele rij is gecontroleerd en er kwamen nogal wat overtredingen aan het licht. Van vier aanhangers was de kentekenplaat niet aanwezig of niet leesbaar. In zes gevallen deugde de hulpkoppeling niet of was niet aangebracht. Twee bestuurders reden met een B-rijbewijs terwijl ze BE zouden moeten hebben. Twee aanhangers tenslotte waren overbeladen. De topper was een gewone doorsnee personenauto die samen met de aanhanger ruim vier ton bleek te wegen. Binnenkort volgen hier meer controles op de zaterdag. Voor meer informatie over de wettelijke eisen die zijn gesteld aan bijvoorbeeld aanhangwagens, maar ook rijbewijzen, klik dan eens op VRAAGBAAK, te bereiken via deze pagina.

Graflantaarn aangetroffen
EMMEN - Zaterdagmiddag trof de politie aan de Veldstukken een bronskleurige lantaarn op een zwarte stenen voet op een speeltoestel aan. Het lijkt een lantaarn die afkomstig is van een grafsteen of een gedenkplaats. De eigenaar kan zich melden bij het bureau aan de Vreding in Emmen.

Ernest Zinsmeyer verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 0592-361127 of 06-22 66 2875. Ramona Venema, tel. 0592 361268 of 06 52528533 zal de voorlichting vanaf maandagmorgen 8.00 uur overnemen.

info@politie-drenthe.nl