Berichten uit de regio

's-Hertogenbosch 18-04-2004 - .

OPENBARE DRONKENSCHAP

s-Hertogenbosch Zaterdagmiddag is op de Bethaniestraat in s-Hertogenbosch een 34-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden voor openbare dronkenschap. De man droeg een fles port bij zich. Hij kreeg een bekeuring.

GORDELCONTROLE

Drunen - Zaterdagmiddag is een gordelcontrole gehouden op de Duinweg in Drunen. Er zijn 50 autos gecontroleerd. Twee personen kregen een bekeuring voor het niet dragen van de gordel in de auto.

WINKELDIEF

s-Hertogenbosch Zaterdagmiddag is op de Achter het Stadhuis een 34-jarige man uit s-Hertogenbosch aan gehouden op verdenking van winkeldiefstal. Hij wordt verdacht van het zonder te betalen meenemen van een koptelefoon uit een winkel aan de Achter het Stadhuis. De beveiligingsdienst van de winkel had hem betrapt en heeft hem overgedragen aan de politie.

DRUGSDEALER AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Zaterdagavond is op de Havenstraat in s-Hertogenbosch een 19-jarige man uit Amsterdam aangehouden op verdenking van het dealen van harddrugs. De man werd betrapt toen hij drugs verkocht op de Oranje Nassaulaan. Toen de politie hem probeerde te pakken, sprintte hij weg. Even later werd hij toch aangehouden.

SNELHEIDSDUIVEL HAD TE VEEL GEDRONKEN

s-Hertogenbosch Zaterdagavond is een 49-jarige man uit Vlijmen op de Parallelweg in s-Hertogenbosch aangehouden voor te hard rijden. Hij reed 101 km/u op een weg waar de maximaal toegestane snelheid 50 km/u is. Uit een blaastest bleek dat de man te veel had gedronken. Zij rijbewijs is ingevorderd omdat hij veel te hard reed. Daarnaast kreeg hij een proces-verbaal voor rijden onder invloed en een rijverbod van 2 uur.

TE VEEL GEDRONKEN

s-Hertogenbosch Op de Hinthamerstraat in s-Hertogenbosch is in de nacht van zaterdag op zondag een 26-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden voor rijden onder invloed. Uit een blaastest bleek dat de man te veel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van een uur en een proces-verbaal.

VECHTPARTIJ

s-Hertogenbosch - Bij een vechtpartij op de kerkstraat in s-Hertogenbosch zijn in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige en een 20-jarige man, beiden uit s-Hertogenbosch aangehouden voor openlijke geweldpleging. Beiden mannen verklaarden geslagen dan wel geschopt te hebben. Zij zijn later die nacht met een proces-verbaal heen gezonden.

NAAR BUITEN GEZET

s-Hertogenbosch Bij een horecagelegenheid aan de Parade in s-Hertogenbosch is in de nacht van zaterdag op zondag een 25-jarige man uit Rosmalen aangehouden voor openlijke geweldpleging. De man werd door een portier naar buitengezet omdat hij betrokken was bij een opstootje. Terwijl hij naar buiten werd gezet probeerde hij een ander persoon voor zijn hoofd te slaan. De portier heeft de vechtersbaas aan de politie overgedragen.

VECHTPARTIJ

s-Hertogenbosch In de nacht van zaterdag op zondag is een 19-jarige jongen uit s-Hertogenbosch aangehouden voor openlijke geweldpleging op de Hinthamerstraat in s-Hertogenbosch. De jongen had onenigheid met een 29-jarige plaatsgenoot, wat uitliep op een handgemeen. De politie haalde de twee uit elkaar maar de 19-jarige jongen werkte niet erg mee. Met handboeien om, is de jongen meegenomen naar het bureau om een verklaring af te leggen.

FIETS IN SLOOT

In de nacht van zaterdag op zondag zijn een 13-jarige en een 15-jarige jongen, beiden uit Rosmalen, aangehouden voor het gooien van een fiets in de sloot bij de Deken van Roestellaan in Rosmalen. Beide jongens waren met twee vriendjes in de nachtelijk uren op stap, zonder dat hun ouders hiervan op de hoogte waren. De jongenlui zijn allen naar huis gestuurd, waarna contact is gezocht met de ouders. De twee fietsengooiers hebben uiteindelijk de fiets uit de sloot gevist en zijn doorverwezen naar bureau HALT.

BESCHONKEN FIETSER RIJDT TEGEN AUTO

Sint Michielsgestel Zaterdagavond is een 40-jarige fietser uit Sint Michielsgestel aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man fietste op het trottoir van de Overbeekstraat in zijn woonplaats toen hij van zijn fiets viel, tegen een stilstaande auto. Hierbij is schade aan de auto ontstaan. De politie ter plaatse was al snel duidelijk dat de man te veel had gedronken. Dit bleek ook uit een blaastest. Hij kreeg een rijverbod van 9 uur en een proces-verbaal.

CONTROLE OPIUMWET

Boxtel In de nacht van zaterdag op zondag is een 21-jarige man uit Boxtel aangehouden op de Markt in zijn woonplaats. De man was in het bezit van vermoedelijk een XTC-pil. Daarnaast bleek uit een blaastest dat de man te veel had gedronken. Ook werd er in zijn auto een wapenstok aangetroffen. Zij rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur en een proces-verbaal voor alle drie de vergrijpen.

TE VEEL GEDRONKEN

Schijndel In de nacht van zaterdag op zondag is een 42-jarige vrouw uit Schijndel op de Andoornstraat in Schijndel aangehouden voor rijden onder invloed. De politie kwam ter plaatse naar aanleiding van een ruit die was vernield van een huis in de straat. De verdachte reden in een auto weg. Bij een stopteken van de politie stopte de auto en stapte de bijrijder uit de auto om op de bestuurdersstoel te zitten. De vrouw die achetr het stuur zat, schoof naar de stoel van de bijrijder. De politie heeft de vrouw laten blazen. Hieruit bleek dat ze te veel had gedronken. Op het bureau was de vrouw niet in staat om nogmaals een blaastest voldoende af te ronden, waarna een bloedproef bij haar is afgenomen. De vrouw kreeg een rijverbod van 13 uur en een proces-verbaal.

VECHTPARTIJ

Schijndel In een horecagelegenheid aan de Hertog Jan II laan in Schijndel zijn een 39-jarige man uit Rips en een andere man (waarvan de naam en geboortedatum niet bekend is) aangehouden in verband met een vechtpartij. Beide heren werden door de andere cafégangers in bedwang gehouden en overgedragen aan de politie. Ze zijn beiden ingesloten.

ALCOHOLCONTROLES

Liempde, Sint Oedenrode, Boxtel, Schijndel, Sint Michielsgestel, Helvoirt, Haaren De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in het district AA & Dommel alcoholcontroles gehouden. Op de Boschweg in Schijndel zijn 215 bestuurders gecontroleerd op het onder invloed zijn van alcohol tijdens het rijden. Een 40-jarige man uit Breda is aangehouden. Uit een blaastest bleek dat hij te veel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal. Op deze weg zijn twee bestuurder aangehouden omdat zij de snelheid van maximaal 80 km/u overtraden. Zij hebben een bekeuring gekregen.

Op de Bosschebaan in Sint Michielsgestel zijn 220 bestuurder gecontroleerd. Geen van hen bleek te veel te hebben gedronken. Wel werden twee bestuurder verbaliseert voor het overschrijden van de toegestane maximumsnelheid van 80 km/u.

Elders zijn 16 personen gecontroleerd. Alleen een 31-jarige man uit s-Hertogenbosch is aangehouden op de Gestelseweg in Boxtel voor rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur en een proces-verbaal.

VROUW GEWOND BIJ ONGEVAL

Uden Zondagmorgen raakte een 22-jarige vrouw uit Beek en Donk gewond bij een ongeval op de Industrielaan in Uden. Een 37-jarige man uit Helmond reed op de Industrielaan in Uden. Hij remde af voor een kuil in de weg in de buurt van wegwerkzaamheden. De 22-jarige vrouw reed achter hem en remde eveneens af. De 29-jarige bestuurder uit Uden kon echter niet meer op tijd remmen en botste tegen zijn voorganger op. Zij botste vervolgens op de eerste auto. De bestuurder van de eerste auto kon zijn weg in de auto vervolgen. De vrouw is met rugklachten naar het ziekenhuis gebracht. De achterste bestuurder bleef ongedeerd. De twee achterste autos zijn weg getakeld.

RIJDEN ONDER INVLOED, WILPLASSEN EN DRUGGEBRUIK

Uden Zaterdagavond zijn op de Land van Ravenstein in Uden twee mannen aangehouden in een auto. Uit een blaastest bleek dat de 23-jarige bestuurder van de auto uit Grave te veel had gedronken. Daarnaast verklaarde hij dat hij speed en GHB gebruikt had. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. Zijn passagiers moesten te voet verder. Een van hen, Een 21-jarige passagier uit Uden, kon zijn blaas niet meer ophouden en urineerde op de groenstrook. Hij kreeg hiervoor een bekeuring.

HARDDRUGS

Uden Op de Sportlaan in Uden is in de nacht van zaterdag op zondag een 23-jarige man uit Uden aangehouden voor het in het bezit hebben van harddrugs. Bij een autocontrole trof de politie een plastic zakje met harddrugs aan. Ook bleek de APK van zijn auto verlopen te zijn. De man is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

RIJDEN ONDER INVLOED

Veghel In de nacht van zaterdag op zondag is een 34-jarige man uit Uden aangehouden voor rijden onder invloed. De politie kreeg een melding binnen dat een bestuurder van een auto verschillende verkeerszuilen zou hebben geraakt en dat hij op de Patrijsdonk in Veghel geparkeerd stond. Ter plaatste bleek de man daar inderdaad geparkeerd te staan. Ook was duidelijk dat hij te veel had gedronken. Dit bleek ook uit een blaastest. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur en een proces-verbaal. In de omgeving werd geen schade aangetroffen.

VANDALISME/BALDADIGHEID

Zeeland In de nacht van zaterdag op zondag is een 22-jarige man uit IJsselstein aangehouden bij een horecagelegenheid aan de kerkstraat in Zeeland voor vandalisme en baldadigheid. Hij werd door portiers overgedragen aan de politie omdat hij een aantal keren tegen een deur had aangetrapt. De man verklaarde dat de deur tegen hem aan werd gegooid. Na verhoor is de man heengezonden.

ONDER INVLOED OP BROMSCOOTER

Veghel In de nacht van zaterdag op zondag is een 65-jarige man uit Heeswijk Dinther op de N.C.B.-laan in Veghel aangehouden. De man reed zwalkend met zijn bromscooter op de weg. Bij de staande houding bleek uit de geur van zijn adem dat hij vermoedelijk een paar glaasje met alcohol te veel op had. De man was niet in staat om een blaastest te doen, daarom is met zijn toestemming een bloedmonster bij hem afgenomen. Omdat de uitslag nog niet bekend was, kreeg hij een rijverbod van 24 uur. Ook kreeg hij een proces-verbaal.

WILDPLASSER GEEFT VALSE NAAM OP

Uden In de nacht van zaterdag op zondag is een 24-jarige man uit Gemert aangehouden op de Sint Janstraat in Uden. De man stond tegen een zijgevel van een winkel te urineren. Toen hij hierop aangesproken en een bekeuring kreeg, liet hij duidelijk merken dat hij hier niet mee eens was. Vervolgens bleek dat hij een valse geboortedatum en adres opgegeven had. Toen kreeg hij een tweede bekeuring.

BELEDIGING

Uden In de nacht van zaterdag op zondag is een 38-jarige man uit Uden aangehouden op de Julianastraat in Uden. De man beledigde politieagenten die in deze straat aan het surveilleren waren.

MISHANDELING

In de nacht van zaterdag op zondag is een 25-jarige man uit Uden aangehouden op verdenking van schoppen van 36-jarige man uit Wijchen. De verdachte was eerder die avond door portiers van een horecagelegenheid aan de Sint Janstraat in Uden naar buiten gezet omdat hij bezoekers en het personeel lastig viel door onder andere zijn geslachtdeel te laten zien. Toen hij op straat andere mensen bleef lastig vallen, en onder andree een voorbijganger trapte, heeft de portier opnieuw ingegrepen en de man overgedragen aan de politie.

TE VEEL GEDRONKEN

Boekel Bij een verkeerscontrole op de Daniel de Brouwerstraat in Boekel werd een 37-jarige man uit Gemert aangehouden omdat hij op een bromfiets reed en geen helm droeg. Tijdens een gesprek nam de politie waar dat de man te veel had gedronken. Dit bleek ook uit een blaastest. De man kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal.

Uden - Op de Julianastraat in Uden is in de nacht van zaterdag op zondag een 41-jarige man uit Uden aangehouden voor rijden onder invloed. Uit een blaastets bleek dat hij te veel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal.

BEDREIGING EN BELEDIGING

Zeeland In de nacht van zaterdag op zondag is een 19-jarige man aangehouden voor het bedreigen en beledigen van medewerkers van een horecagelegenheid aan de Kerkstraat in Zeeland. De man is door beveiligingsmedewerkers overgedragen aan de politie. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

INBREKER AANGEHOUDEN

Veghel Zondagochtend vroeg is een 32-jarige man uit Groningen bij de N265 in Veghel op verdenking van een inbraak in een winkel aan de Kalverstraat. Hij was door een ruit in te gooien, binnen gekomen. De verdachte werd betrapt toen hij in de winkel bezig was. Uit de winkel had hij broodjes weggenomen. Met behulp van zijn signalement, kon de man aangehouden worden.

DRUGSBEZIT

Loosbroek, In de nacht van zaterdag op zondag is een 17-jarige jongen uit Waalwijk aangehouden voor bezit van drugs. De jongen was door een portier betrapt en overgedragen aan de politie. De jongen bekende dat hij drugs bij zich had. Hij is na verhoor heen gezonden.

VANDALEN

In de nacht van zaterdag op zondag zijn 6 jongens (21-jaar uit Berghem, 17-jaar, 17-jaar, 18-jaar en 21-jaar uit Oss en 17-jaar uit Heesch) aangehouden voor vernielingen aan een auto op De Maasvallei in Oss. De zes jongens liepen in de omgeving en waren aan het schreeuwen. Toen de politie zag dat de jongens tegen een auto aan trapte en zagen dat een andere auto beschadigd was, zijn ze aangehouden en meegenomen naar het bureau om een verklaring af te leggen. Later die nacht zijn ze heen gezonden met een proces-verbaal.

TE VEEL GEDRONKEN

Lithoijen In de nacht van zaterdag op zondag is een 50-jarige man uit Heesch aangehouden op de J.F. Kennedylaan in Lithoijen voor rijden onder invloed. Uit een blaastest bleek dat de man te veel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur en een proces-verbaal.

HUISELIJK GEWELD
Boxmeer Zaterdagavond is een 39-jarige inwoner van Boxmeer in zijn woning aangehouden op verdenking van het mishandelen van zijn vrouw. De echtgenoten hadden een ruzie die uit de hand liep. De man is ingesloten.

SNELHEIDSCONTROLES
Escharen - Zaterdagmiddag is op snelheid gecontroleerd op de Hoogeweg in Escharen. Twee bestuurders werden bekeurd.

Langenboom - Zondagochtend is een lasergun snelheidscontrole gehouden op de Graafseweg in Langenboom. Vier bestuurders overtraden de maximaal toegestane snelheid en kregen een bekeuring.

Haps, Cuijk - Op verschillende plaatsen in Haps en Cuijk is met de lasergun op snelheid gecontroleerd. Op de Heerstraat in Haps zijn twee bestuurder bekeurd vanwege een te hoge snelheid.

DIEF AANGEHOUDEN

Boxmeer Zaterdagavond is een 25-jarige man uit Boxmeer aangehouden op verdenking van het wegnemen van goederen uit een tuin aan de Swelinck in Boxmeer. Eerder die avond hadden getuigen gezien dat de jongen over een schutting was geklommen en goederen uit de tuin wegnam. De jongen is meegenomen naar het bureau om een verklaring af te leggen.

TE VEEL GEDRONKEN

Rijkevoort In de nacht van zaterdag op zondag is een 30-jarige vrouw uit Boxmeer aangehouden op de Hoogeindsestraat in Rijkevoort voor rijden onder invloed. Uit een blaastest bleek dat de vrouw veel te veel had gedronken. Haar rijbewijs is ingevorderd en ze kreeg een proces-verbaal.