INFO CENTRUM PAPIER EN KARTON

Status en gevolgen brand op terrein Mayr-Melnhof, Eerbeek

PERSCOMMUNIQUE inzake brand Mayr-Melnhof, Eerbeek

Eerbeek, 18 april 2004

Een felle uitslaande brand heeft op zaterdag 17 april 2004 een deel van de vouwkartonfabriek Mayr-Melnhof Eerbeek bv verwoest. De oorzaak van de brand is nog niet bekend en wordt nader onderzocht. Er hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan.

Drie snijmachines en de verpakkingslijn zijn in de as gelegd, alsmede de grondstoffenloodsen en een deel van de coatingafdeling. Dankzij snel en vakkundig optreden van diverse regionale brandweerkorpsen, bedrijfsbrandweer en aanwezig eigen personeel konden de kartonmachines, de centrale stofbereiding en de warmtekrachtcentrale worden gespaard. De nieuwe Pasaban snijmachine heeft enkel waterschade opgelopen.

De heropbouw van het bedrijf zal verscheidene weken in beslag gaan nemen. Kartonleveringen zullen gedurende die tijd door de zusterbedrijven worden gewaarborgd. Afnemers zullen hierover door de Mayr-Melnhof verkoopkantoren en agenten persoonlijk worden geïnformeerd.

Het overgrote deel van gereedstaande orders en voorraden is niet door de brand getroffen, omdat dit buiten het bedrijf staat opgeslagen.

Onze dank gaat uit naar brandweer en politie, ondersteunende diensten, Eerbeekse industrie en eigen personeel voor hun adequate inzet.

Wij wijzen erop dat alle informatie naar buiten aangaande de brand en de heropbouw door perscommuniqués wordt verstrekt. Informatie met betrekking tot deze communiqués loopt via Dick Doeve, technical customer service manager, telefonisch te bereiken op 0313-675118 of via e-mail Dick.Doeve@mm-karton.com.

Directie MAYR-MELNHOF Eerbeek bv

18 apr 04 17:30