Ingezonden persbericht


Persbericht

Tom Coronel stevig aan de leiding in FIA-ETCC Privateerscup

Nog voor het tweede LG Racing Weekend op het Circuit van Valencia begon, kreeg Tom Coronel twee punten bij zijn kampioenstotaal. Dit als gevolg van de diskwalificatie van Augusto Farfus, die tijdens de seizoensopening op Monza voor hem eindigde. Tijdens de beide ETCC (European Touring Car Championship)races op het -voor hem onbekende- Circuit van Valencia was het zaak om de Carly Motors BMW aan de finish te krijgen en zoveel mogelijk punten voor de FIA ETCC Privateerscup te scoren. Met een tweede en een derde plaats lukte dat behoorlijk en de coureur uit Huizen voert de ranglijst nu aan met een totaal van 34 punten. Op de tweede plaats staat de Italiaan D'aste met een totaal van 25 punten. Als tweede Nederlandse deelnemer in deze klasse bezet Tom's teamgenoot en metgezel Paulien Zwart de tiende plaats in het Privateerklassement met een totaal van 7 punten.

Bij het zien van het circuit wist Tom Coronel direct dat het deze keer niet echt een BMW-aangelegenheid zou worden. "Door de structuur van de bochten zijn de voorwielaangedreven auto's hier absoluut in het voordeel. Daarbij had ik nog eens het nadeel dat ik het circuit niet kende en mijn eerste tien ronden van de vrije training daar voor in moest zetten. Gelukkig verliep dat allemaal volgens plan en in de tweede vrije training zat ik tot op een tiende seconde van de fabrieks-BMW's. Jammer genoeg raakte ik aan het eind van die training nog een bandenstapel, waardoor ik de mannen van Carly Motors nog wat extra werk bezorgde. Zij hebben dat prima gedaan, maar meer dan een vijftiende startplaats zat er dit keer niet in. Ik heb nog geprobeerd om via een slipstream een snelle ronde te pakken, maar uiteindelijk reed die man meer in de weg dan dat ik er profijt van had. Daarna was het beste van mijn banden", aldus Tom Coronel.

In de wetenschap dat dit geen echt BMW-circuit was, begon Tom aan zijn eerste race over 13 ronden. Kort na de start was er het nodige gedrang rond de auto van de Nederlander. Tom Coronel: "Ik zat tussen twee Seats, die het met elkaar aan de stok hadden en daar raakte ik letterlijk bij betrokken. Toch lukte het mij om bij de Seats weg te rijden en de strijd aan te binden met Jan Magnussen in de Peugeot 307 GTi. Dat werd een mooi gevecht waarin ik tiende werd en net voor hem eindigde." Daarmee legde Coronel tevens beslag op de tweede plaats in het Privateer dagklassement.

De tweede race op het circuit van Valencia begon voor Tom op een tiende plaats en omdat hij daar weinig voordeel van verwachtte koos hij voor een set gebruikte banden. "Die nieuwe laat graag voor de volgende race op Magny Cours liggen. Dat circuit is veel meer geschikt voor de BMW's en daar wil ik vlammen. Toch was die tweede race hier in Valencia best leuk. Ditmaal streed ik met Alessandro Zanardi ook rijdend met een BMW. Het werd een mooi gevecht, waarin ieder net voldoende ruimte liet om er iets moois van te maken. Fantastisch! Deze race eindige ik met een negende plaats en een derde plek in de Privateer Cup. Alles overziend was het niet het makkelijkste weekend, maar we hebben de schade weten te beperken", besluit Tom Coronel zijn verhaal. Dit keer kwam hij niet aan de start met de Lister. Het wachten is op de nieuwe auto, die waarschijnlijk zijn debuut zal maken tijdens de volgende race op Magny Cours.

Tom Coronel wordt tijdens zijn ETCC races ondersteund door: McGregor, Autocentrum Beelen, BBS, JBL en Apex. ================
Huizen, 18 april maart 2004. Voor meer informatie kunt u bellen met Tom Coronel 06.53.140.989

Uitslagen ETCC races op Circuit van Valencia

Race 1:

1.Gabriele Tarquini 13 ronden in 22.28.346; 2. Fabrizio Giovanardi op 1.482 en 3. Augusto Farfus op 22.32.205 (allen met een Alfa Romeo), 10. TOM CORONEL CARLY MOTORS BMW op 26.779 en 18 PAULIEN ZWART CARLY MOTORS BMW op 54.916.

Race 2:

1.Fabrizio Giovanardi 13 ronden in 22.31.263; 2. Gabriele Tarquini op 0.179; 3. Augusto Farfus op 5.380 (allen Alfa-Romeo), 9. TOM CORONEL OP 23.800 en 17. PAULIEN ZWART op 46.621.

Kampioenschapsstand na 4 races:

1.Gabriele Tarquini (Alfa-Romeo) 28 punten; 2. Fabrizio Giovanardi (Alfa-Romeo) 26; 3. Jörg Müller (BMW) 22; 4. Dirk Müller (BMW) en 7. TOM CORONEL (CARLY MOTORS BMW ) 8 punten.

Privateerscup:

1. TOM CORONEL 34 punten; 2. Stefano D'Aste (BMW) 25; 3. Alessandro Balzan (Honda) 21; 4. Salvatore Tavano (Alfa Romeo) en 10. PAULIEN ZWART 7.


---- --