Ingezonden persbericht


Hockenheimring,


18 april 2004

Albers knap tweede in eerste DTM-race van het seizoen

Tijdens een spectaculaire ouverture van het DTM-seizoen 2004 heeft Gary Paffett in een AMG-Mercedes C-Klasse de eerste DTM-overwinning in zijn carrière binnengehaald. Christijan Albers eindigde de race als tweede, Mattias Ekström in de Audi A4 werd derde. Na een foutje in de kwalificatie moest de Larenaar starten vanaf een tiende positie. Albers' rivaal voor de titel Bernd Schneider viel uit; de Nederlander deed dus al direct goede zaken voor het kampioenschap.

Zowel Paffetts overwinning als Christijan Albers' tweede plek waren zwaarbevochten. Met name Albers moest een groot aantal concurrenten voorbij, omdat hij na een goede start een tweetal aanvaringen tussen een aantal collega's moest ontwijken. Albers vocht daarna een fel duel uit met Mattias Ekström, die uiteindelijk na wat 'geduw' door Albers verschalkt werd. Albers: "Ik dacht even: wordt Ekström nu ook al door mijn sponsor gesteund?" Tijdens de strijd sneuvelde de spiegel van zijn Mercedes, die vervolgens aan de Audi van Ekström bleef bungelen. "Gelukkig reageerde mijn auto daar niet al te erg op. Dus toen was ik weg."

Omdat zijn Mercedes-teamgenoten aan de kop van de race inmiddels een klein gat hadden geslagen, was het voor de vice-kampioen moeilijk om de leiders te achterhalen. Dat had voornamelijk te maken met de afstelling van de auto. "Mijn afstelling was voornamelijk gebaseerd op topsnelheid, om maar zoveel mogelijk mensen in te halen. Als er geen auto's direct voor je rijden krijg je dan een overstuurde auto . Dan wordt het moeilijk om hun tijden te rijden."

Desondanks slaagde Albers er dus wel in zich in de top te handhaven. Nadat vóór hem eerst Jean Alesi en vervolgens ook regerend kampioen Bernd Schneider (in leidende positie) uitvielen, stoomde hij zelfs door naar een tweede positie. "Vorig jaar was ik hier vijfde, dus dit is een goed begin. Laten we dat vooropstellen."

"Ik vind dat Paffett het supergoed gedaan heeft; hij kan zeker gas geven. Maar ik denk dat Schneider nog steeds mijn belangrijkste concurrent is." Albers is dan ook zeker tevreden over de acht punten voorsprong die hij met zijn tweede plaats heeft gepakt.

"Ik mag niet klagen. Ik denk dat dit een hele goede start is, precies de start die ik wil hebben." Op 2 mei op het circuit van Estoril in Portugal verdedigt de AMG-Mercedes-coureur die voorsprong tijdens de tweede race in het DTM-kampioenschap.

De uitslag, tevens stand in het kampioenschap:

1. Gary Paffett, AMG-Mercedes C-Klasse, 10 punten
2. Christijan Albers, AMG-Mercedes C-Klasse, 8 punten
3. Mattias Ekström, Audi A4 DTM, 6 punten

4. Tom Kristensen, Audi A4 DTM, 5 punten

5. Martin Tomczyk, Audi A4 DTM, 4 punten

6. Peter Dumbreck, Opel Vectra GTS V8, 3 punten
7. Emanuele Pirro, Audi A4 DTM, 2 punten

8. Timo Scheider, Opel Vectra GTS V8, 1 punt


---- --