Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 18 april 2004

* VROUW VALT UIT RAAM
ROTTERDAM - Zaterdagmiddag omstreeks half twee is een 23-jarige vrouw uit het raam van haar woning op de derde etage van een flat aan de Baarsweg gevallen. De vrouw raakte gewond en werd door de AZR-R overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Personeel van de Traumaheli kwam ter plaatse. De 24-jarige vriend van het slachtoffer verklaarde ruzie met haar gehad te hebben en dat zijn vriendin tijdens deze ruzie door een openstaand raam naar buiten was gevallen. De 24-jarige man werd door de politie aangehouden en overgebracht naar het bureau. De recherche van het district Zuid onderzoekt of er sprake is van een ongeval dan wel een misdrijf.


* SUPERMARKT OVERVALLEN
ROTTERDAM - Een nog onbekende man heeft zaterdagmiddag omstreeks drie uur een supermarkt aan de Maaskade overvallen. De overvaller bedreigde een caissière met mogelijk een vuurwapen en eiste geld. Met een nog onbekend geldbedrag aan buit verliet de overvaller de zaak en verdween in onbekende richting.


* ACTIE TEGEN DEALERS VAN VERDOVENDE MIDDELEN

ROTTERDAM - Zaterdagavond werd in de omgeving van de Keileweg een actie gehouden tegen dealers in verdovende middelen. Nadat enige deals waren gezien, werden vier kopers en twee dealers aangehouden. De twee dealers, een 28-jarige Amsterdammer en een 59-jarige man uit Rotterdam en de vier kopers werden overgebracht naar het bureau voor verhoor. De Amsterdammer was in het bezit van een hoeveelheid geld en de Rotterdammer had wat verdovende middelen bij zich. Het geld en de drugs werden in beslag genomen. Op de plaats waar de verdovende middelen transacties hadden plaatsgevonden trof de politie een tas aan met daarin 54 zakjes met heroïne en cocaïne. Ook deze drugs werden in beslag genomen.


* BRAND IN KEUKEN
ROTTERDAM - Zaterdagavond omstreeks zes uur ontstond door nog onbekende oorzaak brand in de keuken van een woning op de 2e etage van een flat aan het Watermeterpad. De brand zorgde voor dikke rookwolken uit de keuken. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De galerij op de tweede etage van de flat stond vol met bewoners die de brand wilden volgen. De galerij werd ontruimd om de brandweer zijn werk te kunnen laten doen. Bij de afzetting die door de politie werd gemaakt ontstond een opstootje omdat het publiek niet de aanwijzingen van de politie opvolgde. Men bemoeilijkte de brandweer in hun werkzaamheden. Twee personen werden aangehouden wegens het niet voldoen aan een bevel of vordering en overgebracht naar het bureau. De woning raakte door de brand voorlopig onbewoonbaar. De bewoners worden tijdelijk elders ondergebracht.


* SCHIETPARTIJ OM BROODJE VLEES
ROTTERDAM - Zaterdagavond omstreeks half negen vond bij een snackbar aan de Lampreistraat een schietpartij plaats. Niemand raakte gewond. Twee onbekende mannen hadden in de snackbar ruzie gekregen met de eigenaresse omdat deze niet een gevraagd broodje vlees kon leveren. De echtgenoot van de eigenaresse werd bij de ruzie betrokken, die zich verder op straat voortzette. Uiteindelijk trok één van de mannen een vuurwapen en schoot in de richting van de echtgenoot. Hij werd niet geraakt. Hierna reden de mannen weg in een auto. De recherche van het district Zuid stelt een nader onderzoek in.