PERSBERICHT

AAN: Kunstredactie/Uitagenda (toneel)

Amsterdam, 12-04-2004

Een moord, een sprekend stuk appeltaart en een wrede varkensboer - 19 april in Perdu te Amsterdam

Komende maandag is het droefheid troef bij de Nieuwe Maandag, maar niet zonder een komische noot. U kunt luisteren en kijken naar een dialoog tussen een vrouw en een stuk appeltaart, een stel dat onverschillig neuzelt over een onopgeloste moord en een dementerende dochter van een varkensboer die haar dochter vertelt over haar pijnlijke verleden dat haar plaagt. Maak kennis met de toneelschrijvers Caroline Kramer, Jabik Veenbaas en Ytsje Hettinga. Geniet van hun teksten en denk en praat mee!.

Het project Nieuwe Maandag is begonnen in november 2003 en biedt ambitieuze schrijvers van nieuwe theaterteksten de kans om hun teksten voor te leggen aan het publiek. Professionele acteurs lezen de teksten onder begeleiding van een regisseur. Na afloop van iedere lezing is er mogelijkheid tot reactie: opmerkingen, vragen, kritiek. Zo hopen we een plek te creëren waar schrijvers hun publiek ontmoeten en andere theatermakers kennis kunnen nemen van nieuw materiaal.

'Als Je Wacht Tot Het Groen Is' - Caroline Kramer
'Smekeling' - Jabik Veenbaas
'Niets' - Ytsje Hettinga

Acteurs: Karin Breemhaar, Hans Daalder, Esmeralda Detmers, Ton Meijer
Regie: Alan Yadegarian (ovb)
Presentatie: Tsead Bruinja

Locatie: Theater Perdu, Kloveniersburgwal 86, Amsterdam, tel. 020-422 05 42.
Datum: maandag 19 april
Aanvang: Het programma begint om 20:30 uur
Toegang: 3,50 euro

De volgende Nieuwe Maandag: 3 mei

Organisatie: Eva Bauknecht, Tsead Bruinja, Esmeralda Detmers en Melle Los.

Binnenkort verzorgen we een avond met nieuwe teksten over luiheid. Een oproep daarvoor staat onderaan dit persbericht.

Internet: http://www.perdu.nl/

*We zijn nog steeds op zoek naar nieuwe toneelteksten. Wil je het proberen? Mail dan de redactie: melle.melle@tiscali.nl

Oproep aan alle (aspirant)schrijvers van toneelteksten,

Na het succes van de thema-avonden Oud & Nieuw (29 dec.) en UitMaakScènes (16 feb.) Zwarte Maandag (5 apr.), hebben we besloten om een nieuwe thema-avond te programmeren, de volgende is op 3 mei. Twee dagen na de Dag van de Arbeid organiseren we dan een avond over de luiheid!

Voor beide avonden kunnen stukken en scènes worden aangeboden. Maximaal 20 minuten. Reken op 1½ minuut per pagina bij dubbele regelafstand en 12 puntsletters. Op papier naar Bachstraat 20, 1077 GG, Amsterdam. Via mail naar dit adres: melle.melle@tiscali.nl Onder vermelding van het thema, naam, adres. Voorwaarde is dat de schrijver aanwezig is bij de lezing.